Nyheter

Mattias släpper sin första singel 

Nyheter ”Ett startskott för något nytt”. Så beskriver Mattias Gränsmark sitt första egenproducerade verk. Nu debuterar han med singeln ”Elin”.

Mattias Gränsmark släpper sin första egenproducerade singel, ”Elin”. Foto: Pressbild

I mitten av januari fick Värnamobon Mattias Gränsmark en idé om att skicka in en låt till en musiktävling. Sporrad av utmaningen att för första gången både skriva och producera en låt från ax till limpa fick Värnamobon att prova nya saker i sin musikaliska karriär. I veckan släpptes singeln ”Elin” på Spotify.

– Tanken var att skriva en upptempolåt med en positiv ingång, just för att läget är som det är i världen. Den handlar om att ha en bra kärleksrelation med någon som bara fungerar, men även att vi måste hjälpa varandra mer. 

Låten tog ungefär två månader att genomföra, från ax till limpa. I låten får lyssnarna höra Mattias Gränsmarks musikaliska bredd, i form av sång, gitarr, piano, bas och trummor. Den stora lärdomen var efterarbetet.

– Det var knivigt att vrida och vända. Att spela har aldrig varit några problem, men att först spela in vettigt ljud och därefter börja jobba för att hitta ett bra ljudläge genom hela låten var den kniviga delen. Att jag dessutom hade den sista mars som slutdatum, sista dagen för inskick till tävlingen, gör ju att man sätter kniven mot strupen från början och jobbar på hårt från början. 

Till sin hjälp hade Mattias en kompis med liknande inspelningsverktyg, och inte minst sociala medier. 

– Jag lärde mig mycket från Youtube. Det finns otroligt mycket klipp inom alla möjliga områden på den sidan.  Jag satt och tittade på mycket klipp just för att få en insikt i hur man ska tänka vid ljudredigering. Det gäller att få till en helhet, så att man får rätt ljudkurva från botten till toppen genom hela låten.

I lördags släpptes ”Elin” på Spotify. Responsen har inte väntat på sig.

– Många som har hört den tycker den är jättebra. Någon har till och liknat den vid Ulf Lundell-klass. Det är en sak att få kommentarer av närstående, men när okända folk utifrån kommenterar arbetet som positivt så växer man. Som låtskrivare ska man aldrig vara nöjd, utan alltid ta sikte mot nya mål i arbetet för utveckling. Nu är det full fart framåt som gäller, både med bättre låtar och inspelningar, med förhoppningar om att producera ännu bättre material, avslutar Mattias Gränsmark. 

Taggar

Dela