Nyheter

Matförgiftad på snabbmatsrestaurang

Nyheter Ett nattbesök på en snabbmatsrestaurang skapade problem för en kommuninvånare.

Ett nattbesök på en snabbmatsrestaurang skapade problem för en kommuninvånare. Foto: Pressbilder Montage: David Alin

Morgonen den 13 juni begav sig en kommuninvånare till en av stadens snabbmatsrestauranger för att stilla hungern. Invånaren är glutenintolerant och beställde in en meny med glutenfritt hamburgerbröd. Efter besöket började invånaren må dåligt, vilket resulterade i illamående och större magbesvär. Invånaren spårade besvären till snabbmaten och skickade in ett klagomål till kommunen. 

De (kökspersonalen) har ingen koll på vad celiaki är: de tvättar inte händerna eller torkar av bänken innan de gör glutenfri mat och byter inte ut redskapen. Jag har stått och kollat på dem ett flertal gånger och de lägger min mat tillsammans med min fästmans, som kan äta gluten, mat” skriver invånaren i klagomålsanmälan.

Restaurangen har kontaktats och en av kommunens livsmedelsinspektörer har besökt restaurangen. Snabbmatsrestaurangen påvisar att det finns  inga misstankar om några felaktigheter kring hanteringen av livsmedel. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Matförgiftad på snabbmatsrestaurang

Du har inte blivit dålig tidigare eftersom du kollat på dem ett flertal gånger när de gjort samma sak?

Detta hände en bekant till mig på en pizzeria i Värnamo för en vecka sedan. Kommunen gör alldeles för få inspektioner, man ska inte behöva bli matförgiftad när man äter ute på våra lokala restauranger i kommunen.

Kommentarsfunktionen är stängd