Nyheter

Matbutik öppnar filial 

Nyheter Ica Nära Ässet i Forsheda växer. Nu öppnar de en filial i Tannåker.

Ica Nära Ässet i Forsheda växer. Nu öppnar de en filial i enlighet med Ica To Go-konceptet i Tannåker vid Bolmens östra strand. Bilder: David Alin/Pressbild/Privatbild

Peter och Sara Johansson driver Ica Nära Ässet i Forsheda sedan många år tillbaka. Butikens popularitet växer och nu riktar de blickarna söderöver. De kommer att ta över lokalerna där Handlarn i Tannåker tidigare huserade med planen att starta en matbutik i enlighet med butikskedjans Ica To Go-koncept.

– Trenden med obemannade butiker växer. Inte minst i Sälen och Åre dit det kommer mycket turister, men vi vet också att Bolmen är ett populärt turistområde. Under sommaren tredubblas befolkningen på Bolmsö, så vi tyckte att det var läge att starta upp något nytt. Ljungby kommun har stora planer för området vid Bolmens östra strand, så det känns verkligen som en positiv satsning, säger Peter Johansson.

– Vi är kompetent personal i butiken och vi känner att vi har möjligheten att driva den här filialen. Vi är så pass kompetenta och duktiga så vi känner att vi kan starta upp den här verksamheten, säger Sara Johansson.

Butiken kommer att bli en hybridbutik som är bemannad under dagtid och obemannad under morgnar och kvällar. För att komma in i den när den är obemannad krävs bank-id och du betalar med kort i kassan. Saras och Peters son Fabian Johansson blir butiksföreståndare. 

– Det ska bli jättekul. Jag har nyligen gått klart Icas egen BLU (butiksledarskapsutbildning) där jag har fått massa kunskaper, så jag ser fram emot att testa dem i praktiken, säger Fabian.

Tanken är att butiken öppnar under våren.

– Det känns verkligen positivt, alla vill ha en butik där. Det finns en brygga 300 meter från butiken, så det finns alla möjligheter, säger Fabian Johansson. 

En av alla som ser positivt på etableringen är Stefan Johansson, ordförande i Näringslivsgrupp Bolmens Östra Strand.

Detta är fantastiska nyheter för hela Bolmen området, Ljungby Kommun och speciellt för vår bygd vid Bolmens Östra Strand! /…/ Nu ser vi ljust framemot en vidare utveckling och en kreativ och levande landsbygd!, skriver han i en kommentar på sociala medier.

Taggar

3 reaktioner på Matbutik öppnar filial 

Kommentarsfunktionen är stängd