Nyheter

Matbutik bryter ny mark – anordnar gympashow med känt barnband

Nyheter Satsningen på expressbokningar av varor tar Ica-butiken i Forsheda till nya höjder. Nu kompletteras matvarorna med underhållning.

Från kattmat och Bullens varmkorv till entrecote och ryggbiff. Expressbokningarna tar Ica Nära Ässet i Forsheda till nya höjder, vilket gläder Monika och Henrik. Nu kompletteras matvarorna med underhållning.

I mer än tre års tid har Ica Nära Ässet i Forsheda provat ett nytt angreppssätt för att minska matsvinnet. Via inlägg i sociala medier erbjuds kunder möjlighet att förhandsboka större partier matvaror, mestadels kött och charkuterivaror, till kraftigt rabatterade priser. Satsningen har fallit mer än väl ut, berättar butikschefen Henrik Grahn.

– Vi har nyligen sålt 370 kilo ryggbiff och 340 kilo entrecote, motsvarande två års försäljning, på onlinebeställningarna. Vi har fått in 150 förpackningar med Bullens varmkorv och två pallar med kattmat, vilket motsvarar 672 lådor, som väntar på att hämtas ut av beställarna. I morgon (läs torsdag) får vi in drygt 2 500 förpackningar bacon, 400 brödlimpor, 100 brödkassar och 250 amaryllisar. Vi har även förbeställt 646 julskinkor, totalt två ton julskinka, som kommer den 15 december. Hittills i år har vi även sålt 564 smörgåstårtor i lyxvariant, vilket motsvarar 4 512 portioner smörgåstårta. Genom den här satsningen har vi nått helt nya målgrupper och i veckan kom vi upp i över 5 500 följare på Facebook. Vi har i dag en betydligt bättre träffbild när det gäller våra inköp och uppenbarligen finns det en efterfrågan, eftersom folk köper 400 kilo ryggbiff, säger en glad butikschef.

Men det är inte bara matvaror som går starkt vid expressbokningarna.

– Vi har exempelvis även sålt tv-apparater. Vi sålde 49 stycken 55-tums tv-apparater, vilket innebär att vi har begåvat Forsheda med drygt 68 meter tv, skrattar Henrik Grahn. 

Med den nyfunna erfarenheten tar butiken expressbokningarna till nya höjder. I slutet av januari månad anordnar butiken en gympashow med det Youtube-kända barnbandet ”Duran & Mollan” i Forsheda sporthall.

– Utifrån vårt lyckade koncept ställde jag frågan till Nöjesakademin hur långt innan måste man kunna preliminärboka för att få genomföra en show. De tyckte att det lät väldigt spännande och inspirerande. De kikade in på vårt Facebook-flöde, såg hur flödet går och kände sig manade att prova på det här. Kan man se att man kan lyckas med det här på en liten ort så kan de ta det vidare till andra orter och säkra föreställningar för sig själva också. Det är ett spännande och kul koncept. Tidigare i år köpte vi in föreställningar med Cirkus Olympia och sålde 600 biljetter till självkostnadspris. Vi vill att det det ska hända saker på vår ort, säger Henrik Grahn. 

Duran & Mollan består av den sjungande och dansade duon med samma namn. De har sällskap av barnvaktmästaren Allan, som alltid klurar på någon rolig överraskning och Kapten Svartskägg, en glad musicerande pirat. Deras föreställning fokuserar på rörelse, sång, lek och glädje där klassiska barnsånger blandas med egenskriven material. I 14 år kvartetten underhållit landets barn. De har släppt sex musikalbum, åtta filmer och har miljontals lyssningar på Spotify och Youtube. 

– Deras mest spelade låt på Spotify heter ”Händerna upp” och är snart uppe i 3,7 miljoner spelningar. Tanken med föreställningen är att både barn och vuxna ska vara i rörelse. Duran & Mollan kommer att vara framme vid en scen och placeringen i hallen kommer att vara i fallande ordning, där tanken är att publiken ska vara en del av föreställningen. För att kunna genomföra evenemanget måste vi sälja minst 280 biljetter. Hittills har vi sålt 170 biljetter så vi hoppas verkligen att vi kan genomföra evenemanget. Det ska bli jättekul om det blir av, säger en hoppfull butikschef. 

Taggar

Dela


Läs mer

Stort intresse för gympashow

3 reaktioner på Matbutik bryter ny mark – anordnar gympashow med känt barnband

Låter spännande och trevligt, ska nog ta mig en tur ditåt och inte bara under sommarmånaderna, då badet är öppet.

Pizzerian ska också få sig ett tack i Forsheda, jättegod surdegspizza kan de baka jättegott!

Det är så roligt med Ässet i Forsheda! Alla i personalen är så trevliga och glada!
Fast jag inte bor på orten åker jag gladeligen dit och hämtar beställda varor – och passar på att veckohandla förstås.

Ässet ni är otroliga..
Inte bara bra varor.
Service till 100 000.
Jag blir glad av att gå in i affären.
Möta era hej och glada leenden.

Ulla Winbladh

Kommentarsfunktionen är stängd