Nyheter

Markant ökning av yrkesexamen glädjer nämnd

Nyheter Från 62,2 till 78,9 procent. Allt fler elever tar studenten från yrkesprogrammen. Något som glädjer barn- och utbildningsnämnden.

Under barn- och utbildningens sammanträde diskuterades verksamhetsberättelsen för 2020. Det hela är nu klart och skickas vidare till kommunstyrelsen för godkännande. Pandemin präglar den ekonomiska biten, där nämnden har fått ett överskott på över 7 miljoner kronor. 

– Det handlar om att vi har haft låg sjuklönekostnader, eftersom vi har fått statlig ersättning för det. Vi har även haft låga vikariekostnader och inte behövt köpa in så många portioner till gymnasiet, säger Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

När det kommer till mål och måluppfyllelse, ser det från nämndens sida väldigt positivt ut. Så till vida att de överväger att skruva åt dem lite till.

– Till exempel har de elever som tagit examen från yrkesprogrammen på gymnasiet tidigare varit alldeles för få. Under 2020 ökade den statistiken, från 62,2 procent till 78,9 procent. Det är en rejäl ökning och vi undrar vad ökningen beror på, undrar Maria Johansson.

Taggar

Dela