Nyheter

Marianne kan trixet med att träna hundar

Marianne kan trixet med att träna hundar

Nyheter Utskälld men ändå väldig omtyckt.

Livet för Marianne Blixt är minst sagt omväxlande. Utskälld blir hon nämligen titt som tätt av de hundar som deltar på hennes hundkurser. Betydligt mer omtyckt blir hon av de hundägare som får hjälp av Marianne att få en trevligare och lättsammare tillvaro tillsammans med sina hundar.

På dagtid jobbar Marianne Blixt på Vuxenskolan. Men när det börjar bli kväll så byter hon skepnad och blir hundcoach och företagsledare för Hundtrixet.

Nästan samtliga kvällar bedrivs det olika hundkurser hemma hos Marianne Blixt, på Sölaryds gård, några kilometer utanför Bor.

Verksamheten har ökat konstant sedan hon startade Hundtrixet 2013. Nyligen utbildade hon tre andra hundcoacher som numera hjälper henne med kursverksamheten.

När Värnamo.Nu besöker gården kommer det ett gäng entusiastiska hundägare som ska ha sin femte träff på valpkursen de deltar i.

Hundarna är allt från stora skönheter på över 40 kilo, till små söta hundar som bara väger några kilo. Gemensamt för alla hundarna är dock att de är valpar. Under Mariannes ledning får kursdeltagarna genomföra olika övningsmoment. Kontaktövningar med valparna är viktiga, det gäller för hundar och deras mattar och hussar att verkligen ha kontakt med varandra.

Inkallning är ett annat viktigt moment som tränas.
Eller som Marianne säger.
–Tränar man inkallning så kommer dom (valparna).. så småningom.
Som nämnts tidigare finns det ett stort sug efter att gå på kurs.
– Valpkurserna är väldigt populära. Sedan är kurser i viltspår populära, precis som kursen ”Personlig utveckling med hund”. berättar hon.

Att kurserna är populära visar sig när man tittar på var i från kursdeltagarna kommer. Förutom Värnamo så åker kursdeltagare ända från Markaryd och Jönköping till Sölaryd för att träna sina hundar. Marianne har till och med fått ta till nya grepp för att kunna hjälpa alla som kontaktar henne för råd och tips.

– Ja, jag har fått börja med en telefonlinje, där folk kan få rådgivning via telefon, förklarar hon.

Det märks att Marianne Blixt trivs med livet i Sölaryd och alla hundarna. Egentligen är det väl bara 10 timmar mer per dygn som fattas henne.

– Jag jobbar 75 procent på Vuxenskolan och 75 procent med Hundtrixet, säger hon.

En svår ekvation att få till om för de som trodde att 100 procent var maximalt.

1 reaktion på Marianne kan trixet med att träna hundar

Fler borde gå dessa kurser.
Och gärna ta med hunden dit också.
Finns alltför många ouppfostrade hundar, i alla storlekar, ägda av okunniga och lata hundägare.

Kommentarsfunktionen är stängd