Nyheter

Maria Johansson lämnar Centerpartiet

Nyheter – Jag har beslutat att inte förnya mitt medlemskap i Centerpartiet efter nästan 20 år som medlem och förtroendevald, varav tolv år som ordförande i nämnd. Det innebär att jag blir partilös ledamot i fullmäktige, uppger Maria Johansson från Värnamo.

Maria Johansson. Arkivbild.

– Jag har också för avsikt att resten av mandatperioden vara partilös ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Värnamo kommun. Bakgrunden är att jag ställts inför ultimatum från Centerpartiets partistyrelse: Om jag inte avsäger mig mina förtroendeuppdrag riskerar jag att uteslutas ur Centerpartiet, eftersom jag inte följde det beslut som partiets lokala nomineringsstämma tog i november 2022 om kandidat till ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Värnamo kommun.

Maria är starkt kritisk till hur nomineringsstämman gick till i november 2022 och därför sa hon också ja när hon sedan fick frågan från ordförande i alliansens förhandlingsgrupp om hon ändå stod till förfogande för nominering i kommunfullmäktige som ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

– När kommunfullmäktige valde ordförande till barn- och utbildningsnämnden vann jag omröstningen med 36 röster mot 3, ett tydligt besked om att jag hade förtroende att fortsätta uppdraget som alliansens ordförande i barn- och utbildningsnämnden, noterar hon.

– Därför avser jag att fullfölja uppdragen som ledamot i fullmäktige och ordförande i nämnden som alliansens representant utan partibeteckning, fram till nästa val.

– Jag kommer även fortsättningsvis att vara lojal och trogen det goda allianssamarbete som vi har i Värnamo kommun och som gör Värnamo till en stark kommun.

– Jag känner att jag har ett stort stöd och förtroende från både flera centermedlemmar och de partier som vi samarbetar med i alliansen. Jag känner mig stärkt av allt stöd jag fått från centerpartister, från väljare, från allianskamrater och från opposition.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Maria Johansson lämnar Centerpartiet

Att inte få förtroende av sina medlemmar och ändå kräva sin position är inget annat än ett pinsamt agerande.

Väldigt viktig principfråga för framtiden att inte acceptera sådant här agerande.

Kommentarsfunktionen är stängd