Nyheter

Maria får fortsatt förtroende som nämndordförande

Nyheter Kommunfullmäktige har sagt sitt. Maria Johansson (C) får fortsatt förtroende som ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Maria Johansson (C) får fortsatt förtroende som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Bild: David Alin

Under kvällens kommunfullmäktige genomförs val i kommunens nämnder och styrelser. Inför valet till ledamöter och ersättare i barn- och utbildningsnämnden var Emma Söderhjelm (C) föreslagen som ny ledamot och nämndordförande i stället för Maria Johansson.

Fredrik Lingeskog (L) yrkade för att Maria Johansson (C) skulle återinföras som ledamot och nämndordförande.

— Det här handlar om den demokratiska processen, det är inget personligt. Vi sitter på alliansens platser eftersom vi har valteknisk samverkan och därför yrkar jag på en ändring, sa Fredrik Lingeskog, som har suttit med i alliansens förhandlingsgrupp.

Johan Hilding (C) yrkade för att Emma Söderhjelm (C) blir ny ledamot och nämndordförande.

— Jag är den förste att beklaga att det har blivit så här, men ni som tycker att ett parti ska få bestämma vem som ska representera partiet ska rösta på Emma, sa Johan Hilding (C).

En sluten omröstning avgjorde frågan. Sju personer röstade blankt, fem personer avstod från att rösta, tre personer röstade på Emma Söderhjelm (C) och Maria Johansson (C) fick 36 röster. Kommunfullmäktige beslutade således att ge Maria Johansson (C) fortsatt förtroende som ordförande i barn- och utbildningsnämnden under mandatperioden 2023–2026.

– Jag är tacksam över att ha fått fullmäktiges förtroende, sa Maria Johansson (C).

Emma Söderhjelm (C), Fikret Tabakovic (C) och Johan Hilding (C) reserverade sig mot beslutet.

 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Maria får fortsatt förtroende som nämndordförande

Man hoppas ju att intresset för tjänsten är grundat i att man brinner för barn och utbildningsfrågor, snarare än det mycket höga arvodet för tjänsten.

Mycket konstig ordning att fullmäktige ska bestämma vem som ska representera ett parti.
Det var för många som tyckte synd om Maria.

Då ska vi se vilken landsbygdsskola som står på tur för nedläggning? Läggs skolan ner helt nu i tånnö, den utvecklingen blev det ju för åkers skola i Vaggeryd kommun. Tråkigt med en fullmäktige som inte ser att det behövs förnyelse och en nystart. Hade nog varit klokt att sats på nytt friskt tänk, med någon som vill bygga å utveckla skolan. Nu har det varit hur många år som helst med nedmontering å besparingar, å skolorna har bara blivit sämre å sämre. Och så kommer det fortsätta nu..

Kommentarsfunktionen är stängd