Nyheter

Manne vann hos fotoklubben

Nyheter Värnamo Fotoklubb har haft sin tredje tävling för året och segern gick till Manne Jacobson.

Ettan. Foto: Manne Jacobson  [1/4]

Tvåan. Foto: Leif Gustavsson  [2/4]

Trean. Foto: Allan Rydahl  [3/4]

  [4/4]

Bildbedömarna kommer från Vällinge Fotoklubb.
Juryn tyckte överlag att alla bilderna höll hög kvalitet. Därför var det väldigt svårbedömt. De små detaljerna i bilderna kunde vara avgörande vid poängsättningen.
Bedömningsskalan är från 4 = godkänd, 6 = bra bild, 8 = mycket bra bild, 10 = toppenbild. Det är inte ofta det delas ut 10 poäng.

• Klubbmedlemmarna skickade in 36 bilder. Bedömning för de tre främsta:
1:a Manne Jacobson 10 poäng. Fin komposition trots vattenlinjen i mitten av bilden. Rolig idé, väl genomförd. Bubblorna ger en extra krydda. Grattis till Första plats.
2:a Leif Gustavsson. 8 poäng. Fin dramatik. jättefina färger och himmel. Ljusspelet i molnen förhöjer bilden. En jurymedlem var lite tveksam till förgrundens vara eller inte vara.
3:a Allan Rydahl 8 poäng. Bra stilleben. Stilrena linjer som bryts av de ”röriga” blommorna . de diskreta ränderna i bakgrunden lyfter bilden.

• Till finalen om Årets Bild
I tävlingen om Årets Bild är nu nio av tolv finalbilder klara. Joacim Wiberg och Lars-Olof Smedenfors har två var samt att en kvartett har en bild var: Manne Jacobsson, Leif Gustavsson, Allan Rydahl, Åke Lövgren och Thomas Johansson,

• Joacim Wiberg leder knappt
Det är många år sedan det var så jämt i poängbedömningen. Sju medlemmar kan vinna sammanlagt och bli Årets Fotograf när året är slut, det återstår bara en omgång till i år. Leder gör Joacim Wiberg.
– Detta är en väldigt positiv trend, det betyder att många har en stor kunskap i fotografering. För övrigt diskuterades organisationen runt Storfototräffen som klubben arrangerar i år. Tävlingen omfattar många fotoklubbar i Jönköpings län, berättar Åke Lövgren i Värnamo Fotoklubb.

• Resultat följer nedan

Tredje omgångens 26 främsta

Totalt i den tredje omgången

Totalt efter tre omgångar

Taggar

Dela


2 reaktioner på Manne vann hos fotoklubben

Kommentarsfunktionen är stängd