Nyheter

Man misshandlades på arbetsplats

Nyheter Under torsdagen inleds rättegången där en man i 30-årsåldern står åtalad för att ha misshandlat en annan man på ett företag i Värnamo i fjol.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Det framgår inte av stämningsansökan vad bakgrunden till det hela är. Men redan under hösten 2022 ska den åtalade mannen ha sökt upp sitt offer utanför dennes hem och tagit strupgrepp samt tryckt huvudet mot ett räcke så hårt att andnöd och medvetandeförlust uppstod.

Under våren ska den åtalade mannen återigen sökt upp sin antagonist vid dennes bostad. Denna gången gick det dock inte till våldsamheter utan stannade vid hot. ”Horunge, jag ska döda dig” eller liknande ska ha uttalats enligt åklagarens gärningsbeskrivning.

Allting kulminerade under sommaren när den åtalade mannen på ett företag i Värnamo upprepade gånger ska ha slagit och skallat den andre mannen i ansiktet. Bland annat bröts mannens näsa vid tillfället. Det framgår inte av stämningsansökan om de båda eller enbart den ena jobbade på företaget eller ej.

Den åtalade mannen står också anklagad för narkotikabrott i två fall. Rättegången hålls under torsdagen i Jönköpings tingsrätt.

Taggar

Dela