Nyheter

”Man känner sig inte trygg” 

Nyheter Två äggkastningar på tre veckor och ingen polisassistans. Med rädsla för sin familjs framtid vädjar nu Värnamobon om hjälp.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Under tisdagskvällen blev en Värnamobo utsatt för äggkastning mot sin bostad.

– Min son ligger i soffan och tittar på tv. Helt plötsligt hörs ett pang mot fönsterrutan, ungefär som en explosion. Jag kommer ner och tittar ut genom fönstret. Jag får syn på två tjejer och konfronterar dem. De säger att det var två 15-åriga killar som gjorde det och att killarna stod framför dem när de kastade äggen mot huset.

Under tiden ringer Värnamobon till polisen. 

– Jag blir snabbt framkopplad och polisen lovar att skicka en patrull. Jag blir därefter vidarekopplad för att göra en anmälan, men det tar nästan två timmar. Under tiden är jag ute och letar efter gärningsmännen, men ingen polispatrull kom. 

Äggkastningen var den andra på tre veckors tid. Den andra inträffade 02.30 den 24 januari.

– Jag och min fru låg och sov i rummet. Helt plötsligt hör vi en explosion, jag trodde att det var någon som sköt med pistol. Jag var så chockad. Min son vågar inte sova på nedervåningen efter det här. Jag vill skydda min familj, men jag är orolig för mina barns skull. De ska känna trygghet.

Under onsdagsmorgonen lyckas Värnamobon upprätta en polisanmälan. Samtalet resulterat även i en polisanmälan mot polisen för tjänstefel.

– En kollega till telefonisten tolkar ärendet som tjänstefel och därför anmälde jag polisen för tjänstefel. Det är bra att göra en anmälan mot polisen. 

Värnamobon vill gärna komma i kontakt med de unga tjejerna som befann sig i området.

– Hade polisen kommit hit, så hade de kunnat prata med tjejerna och så hade de kanske kunnat berätta mer. Jag hoppas att tjejerna läser det här och förstår att jag vill komma i kontakt med dem, eller att polisen tar tag i det här. 

Taggar

2 reaktioner på ”Man känner sig inte trygg” 

Nej, tyvärr. Min dotter har ringt polisen, och patrullen skulle skickas på plats för att hon blev förföljd av en kille.

Kommentarsfunktionen är stängd