Nyheter

Man död i explosion

Nyheter Boende har evakuerats på Lasarettsgatan i Värnamo efter en detonation vid tretiden i natt och en man är förd till sjukhus med okända skador. Bombskyddet är på plats. Mannen avled på Värnamo sjukhus under morgonen. Uppdaterat.  

Privatbilder/David Alin

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Texten uppdaterads kl 07.40: Mannen har under morgonen avlidit på Värnamo sjukhus. Anhöriga är inte underrättade

Uppdaterad kl 08.00; Polisens presstalesperson går inte in på närmare uppgifter förrän anhöriga är underrättade. 

– Det är ett tidigt skede och vi har ingen bra och säker bild på vad som hänt. En person har skadats svårt och senare avlidit. Det ska ha skett en kraftig detonation i samband med händelsen. Bombskyddet undersöker just nu platsen. Vi väntar på att vi snart kan säga att det är fritt för boende att komma tillbaka hem. 

Tidigare publicerat;

– Jag gick upp vid klockan tre för att gå på toaletten. Då hörde jag den kraftiga smällen. Jag hörde sedan en man som ropade på hjälp. Jag ringde direkt 112 och väntade kvar i luren. Det var mängder med folk som kom ut till den skadade, berättar en närboende.

Kring klockan 06.30 lämnades information om att man hade öppnat avspärrningarna mot Lagastigen men inte upp mot stan.

Händelseförloppet enligt polisen:

03.08 Ett SOS-larm kom till polisen om att en hög smäll hade hörts i Värnamo.

03.13 Polisen är framme i området och har påbörjat arbetet med att ta reda på vad som hänt.

03.15 En drabbad, skadad person har anträffats av polisen. Polisen ser till att mannen får ambulanssjukvård och han förs senare till sjukhus. Det finns tydliga tecken på att en detonation har inträffat på Lasarettsgatan i Värnamo.

03.21 Ytterligare polisresurser anländer för att delta i arbetet. Polisen spärrar av ett område för att förhindra personer att röra sig där det kan föreligga fara och även för en kommande kriminalteknisk undersökning. Polisens nationella bombskydd har kallats till platsen för att undersöka om det kan finnas ytterligare farliga föremål på platsen för detonationen.

03.27 Polisen har påbörjat evakuering av boende då det inte är klarlagt vad som hänt och det kan inte uteslutas att det föreligger fara för ytterligare detonation. En kommunal lokal öppnas upp för evakuerade personer att användas som uppsamlingslokal.

03.49 Polisen inleder en förundersökning om försök till mord. Poliser på platsen börjar hålla förhör med personer. Polisen samverkar också med Värnamo kommun.

04.48 I samband med vården av den drabbade på Värnamo sjukhus har ett okänt föremål anträffats i den drabbades kläder. Poliser på sjukhuset vidtar åtgärder så att föremålet ska kunna undersökas på ett säkert sätt på plats.

05.14 Uppsamlingsplatsen för evakuerade flyttas till restaurang Åkanten, Lagastigen 19 C.

06.48 Polisens nationella bombskydd har undersökt föremål på Värnamo sjukhus. Det var ofarligt och verksamheten på sjukhuset återgår till det normala. Bombskyddet fortsätter arbetet med anledning av detonationen.

08.57 det finns ingen frihetsberövad i utredningen. Polisen fortsätter utredningsarbetet med att säkra bevisning, hålla förhör och genomföra husrannsakningar.

10.15: Anhöriga har nu underrättats om dödsfallet. Den drabbade var en man i 35-årsåldern.

Brottsrubriceringen är försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. En av teorierna som polisen arbetar efter är att sprängladdningen var riktad mot någon annan än den man som avled.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Man död i explosion

Kommentarsfunktionen är stängd