Nyheter

Man åtalad för att ha trängt sig in i bostad och kidnappat fru

Nyheter En man i 30-årsåldern trängde tillsammans med två andra personer in i sin hustrus bostad i Värnamo och förde bort henne mot sin vilja. Nu åtalas mannen för grovt hemfridsbrott, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak samt rattfylleri, rapporterar SVT Jönköping.

Arkivbild: David Alin

Det var sent den 29 september som mannen tillsammans med två andra maskerade män slog sönder rutan till lägenheten där hans hustru, som nu lever med en annan man, bor. Paret var i köket när rutan krossades och har i förhör berättat att de då försökte fly från lägenheten.

Kvinnan har i förhör uppgett att hennes make sedan tog en kniv och sprang efter pojkvännen när han flydde upp till sin mammas lägenhet en våning upp. Efter en stund kom han sedan tillbaka, tog tag i sin frus händer och drog henne ut ur lägenheten. Sedan satte de båda sig i hans bil och körde från platsen. Kvinnans pojkvän slog larm till polisen och vid Bredaryd stannade en polispatrull bilen. Enligt poliserna ska kvinnan ha varit uppriven efter händelsen.

Den misstänkte mannen hävdar att han inte gjort sig skyldig till något brott. Han var deprimerad över att hans fru var tillsammans med en annan man och ville bara prata med henne. Han hävdar att hon följde med frivilligt och att han inte hade några andra personer med sig.

Förutom människorov åtalas mannen också för grovt hemfridsbrott  och rattfylleri eftersom han hade ett narkotikaklassat preparat i blodet när han greps, rapporterar SVT Jönköping.

Taggar

Dela