Nyheter

Måltidschefen om höjda matpriser: ”Missat uppdatera hemsidan”

Nyheter En kommunikationsmiss skapade irritation bland kommunens invånare.

Värnamo kommun svarar om höjda matpriser i kommunens seniorrestauranger. Bilder: David Alin/läsarbild

Tidigare i veckan publicerade vi en insändare från en läsare. Personen berättade om en plötslig prishöjning i kommunens seniorrestauranger. 

Det är allt för få pensionärer som äter i seniorrestaurangerna! Vad gör man då? Jo, man höjer restaurangpriset rejält! Min oftast valda måltid ökade från 76 kronor till 92 kronor natten mellan 22 januari och 23 januari. Gamla priset finns fortfarande på hemsidan, menade läsaren. 

Med anledning av insändaren tog vi kontakt med Värnamo kommun för att få deras syn på saken. Måltidschef Charlotta Nielsen Nylander svarar:

Hur kommer det sig att matpriserna ökade natten mellan den 22 januari till den 23 januari? 

De nya priserna antogs av servicenämnden vid nämndmötet 20 december. Priserna börjar gälla den 1 januari. Av olika skäl dröjde våra prislistor som sitter i restaurangerna och dessa kom därför inte upp förrän de var klara, vilket var den 23 januari.

Hur kommer det sig att kunderna möts av en prissättning i restaurangerna medan de gamla priserna låg kvar på kommunens hemsida? 

Vi hade helt enkelt missat att uppdatera hemsidan, vilket vi ber om ursäkt för. Hemsidan är nu uppdaterad med rätt priser.

En läsare hörde av sig till oss och menade att hans ofta valda måltid (pensionärslunch exklusive dessert) ökade från 76 till 92 kronor per måltid. Vad får besökarna för sina kostnader?

Det som erbjuds är det samma som tidigare. Prisökningen är den ökning som krävs för att vi ska kunna leverera en måltid utifrån de kostnader som verksamheten har. Här finns inga påslag utan är de kostnader som verksamheten har samt lagstadgad moms.

Taggar

Dela


Läs mer

Kommunens dåliga affärer

3 reaktioner på Måltidschefen om höjda matpriser: ”Missat uppdatera hemsidan”

Varför ska inte högre matpriser även drabba dessa restauranger? En vanlig matkasse har ökat med cirka 20 procent, det följer ju ungefär denna ökning också. Allt har tyvärr blivit dyrare det senaste året…

Sån miss får ju bara inte hända. Det borde ju vara enkelt att ändra i prislistan, minst lika enkelt som att höja priset!

i tron att Postnord gör rätt följer man i dess villospår.
Det går inte att höja i tron att fåren är dummare än dumt.
Ni förlorar matgäster begriper ni inte en så enkel matematik?

Kommentarsfunktionen är stängd