Nyheter

Malin tvåa i ostkake-SM

Nyheter Malin Klasson från Nederby utanför Värnamo blev tvåa i SM i ostkakebakning som avgjordes på Asa herrgård under helgen.

Malin Klasson från Nederby utanför Värnamo blev tvåa i SM i ostkakebakning som avgjordes på Asa herrgård under helgen. Arkivbild: David Alin

– Det känns fantastiskt roligt! Det var väldigt nervöst inför finalen men väldigt roligt att ha fått chansen att bara komma till finalen. Jag började med att baka min ostkaka i fredags. Var lite missnöjd med färgen på ostkakan, tyckte den var lite i mörkaste laget. Fredag kväll klockan 22.30 bestämde jag mig för att jag skulle baka en ny ostkaka, så kl 06.00 lördag morgon åkte jag i väg för att hämta ny mjölk och göra om hela baket. Den ostkakan blev väldigt fin och kände mig nu nöjd. Finalen var på söndagen på Asa herrgård och gick till på samma sätt som delfinalen. Vi lämnade in ostkakorna för uppvärmning och under tiden de bedömdes fick vi äta lunch och höra historien om Asa herrgård och vad som är på gång inom föreningen Ostkakans vänner. Därefter presenterades vinnarna och alla fick sedan smaka av allas bidrag, berättar Malin.

Taggar

Dela


Läs mer

En lyckad debut