Nyheter

Magnus Trofast är Årets ledare

Nyheter Magnus Trofast, verksamhetschef för operations- och intensivvårdskliniken på Värnamo sjukhus, utsågs till Årets ledare när Framtidsgalan 2019 firades på Vasateatern i Stockholm i dag.

Nu kan Magnus Trofast, verksamhetschef för operations- och intensivvårdskliniken på Värnamo sjukhus titulera sig Årets ledare i offentlig verksamhet. En ledare som får med sig de 150 medarbetarna mot det gemensamma målet, och dessutom kan allas namn! Foto: Elin Carlholt

I konkurrens med ytterligare sju nominerade från offentlig verksamhet tog han hem denna klasstitel!

– Verkligen roligt. Jag blev riktigt rörd när jag fick gå upp på scenen och ta emot en glasstatyett. I mitt tacktal sa jag att det är konstigt att man kan arbeta om dagarna med att rädda liv men inte ta emot ett pris utan att gråta, säger han till regionens hemsida.

Magnus Trofast började som narkosläkare på Värnamo sjukhus redan 1995 och är sedan åtta år verksamhetschef för operations- och intensivvårdskliniken.

• Kliniken viktig för mig
– Kliniken är väldigt viktig för mig, nästan för viktig ibland, men jag vill att allt ska fungera. Att få en sådan här utmärkelse känns jättebra och ger verkligen inspiration till att fortsätta, en kick till att fortsätta ett tag till, fortsätter han han.

Det var några av klinikens medarbetare som nominerade honom.

– Att nomineringen kom inifrån känns verkligen som en bekräftelse, säger han.

• 500 nominerade från början
Från cirka 500 nominerade i totalt fem klasser, varav Årets ledare är en, har urvalsprocessen sedan fortsatt med djupintervjuer per telefon, inskickande av cv och andra dokument och två besök i Stockholm för intervjuer. Inför Framtidsgalan återstod åtta nominerade i varje klass som fanns på plats på galan.

Själv hade Magnus Trofast ingen aning om hur det skulle gå.

– Men min fru är en supporter. Hon sa att: Du förstår väl att du kommer att ta hem detta, säger han med ett skratt.

Årets ledare är korad på Framtidsgalan 2019, torsdag eftermiddag 28 november. Magnus Trofast, verksamhetschef för operations- och intensivvårdskliniken på Värnamo sjukhus håller tacktal. Foto: Elin Carlholt

Taggar