Nyheter

Lyfter turismen på landsbygden

Nyheter Maria Berglund, chef på destinationsenheten på Värnamo kommun fanns på plats under gårdagens digitala frukostmöte. Del 2 av 2

Maria Berglund berättade om semestertips

Nya hemsidan och destinationen visade Maria Berglund upp för frukostmötets deltagare.

– Vi har samarbetat väldigt mycket med näringsliv. Vi ska inte bara visa de stora evenemangen utan även de mindre, det kan handla om bland annat loppisar i vår bygd. Vi ska aldrig bli färdiga med vår nya hemsida, det finns så mycket här. Store mosse, Vandalorum, High Chaparall är de mest kända. Vi vill ha kännedom om de små smultronställen samt hur man tar sig dit, cykel, paddla eller genom att promenera, börjar Maria Berglund berätta.

– Man möts av information om nya evenemang. Vi kommer alltid att ha den senaste informationen längst fram. Här kommer allt finnas om vad man kan uppleva och göra i vår kommun. En viktigt bit som kommit fram är en att lyfta stoltheten hos våra landsbygdsorter. Man kan tydligt läsa om fantastiska platser utanför staden, man har tidigare aviserat via landsbygdsdialogen att man saknat det här. Men det finns nu i vår nya turistsida. Det finns faktiskt aktörer som kan erbjuda att baka sina egna kroppkakor eller baka ostkakor. Det är tänkt att den ska växa fram och det är viktigt att etablera, mötas och verka, fortsätter Maria Berglund.

– Var goda ambassadörer, fundera på hur vi får längre säsonger, menar Maria Berglund.

Nu drar det snart igång, känner ni det?

– Optimismen är det sista som lämnar oss. Vår drivkraft att återgå till det normala är så stark. Det finns andra trender i det här som vi måste bevaka. Vår vilja att göra det vi gjorde förra året är så stark, säger vd och sheriff Mathias Bergendahl som nämner att det blir bonuspoäng om man kommer med häst till High Chaparall.

Via chatten kunde semestertips inlämnas av deltagarna där det bland annat kom fram; Cykla runt Rusken, ner till Os och gå in i kyrkan, besök Bruksmuséet och bada på ”Flickornas badstrand”. Det finns många fina cykelvägar i vår kommun, nyanlagd till Store Mosse. Guide med naturupplevelse på häst. Dannes våffelcafé, Bredaryds värdshus, padelbanor utomhus, fina promenadsrundor… 

Taggar