Nyheter

Lurade närstående på miljonbelopp – så långt blir straffet

Nyheter Han lurade närstående och vänner på 14 miljoner och dömdes till tre års fängelse av Jönköpings tingsrätt för grovt bedrägeri. När målet nu avgjorts i hovrätten kvarstår straffet. Men rubriceringen ändras till enbart bedrägeri.

Foto: Pixabay

14 målsäganden ska totalt ha blivit av med 14 miljoner av mannen i 35-årsåldern som är bosatt i Värnamo. Merparten av dessa ska ha varit närstående och vänner till mannen. Med löfte om att han skulle öka deras kapital genom att bland annat köpa fastigheter utomlands och maskiner så litade de på honom att förvalta deras pengar.

Men istället användes pengarna till spel och mannen hävdar att han efter en allvarlig trafikolycka 2015 blev sjukskriven och då utvecklade ett spelmissbruk som ledde till att han omsatta miljontals kronor.

När mannens egna ekonomi kraschade så inleddes bedrägerierna mot hans närstående. Mannen menar i tingsrättsdomen att målet hela tiden varit att de drabbade ska få tillbaka sina pengar samt att de borde förstått att pengarna skulle gå till spel, då utbetalningarna skulle ske via olika spelkonton för att undvika skatt.

Men vare sig tingsrätten eller hovrätten går på mannens linje, utan menar att han vilselett de drabbade. Därför dömer nu också hovrätten honom till tre års fängelse, däremot så ändras rubriceringen till att enbart handla om bedrägeri.

Dessutom tilldöms han att betala skadestånd till flera av de drabbade.

Taggar

Dela


1 reaktion på Lurade närstående på miljonbelopp – så långt blir straffet

Lindrigt för miljonbelopp, men så kanske det är erkänt i Svea rike, blås och du kanske har allt eller inte.
Man numera kan kalla det för sjukdom, men huruvida många sjukdomar ska Svea rike ta rätt på.

Man kan ju bara undra, då så mycket försvinner och stjäls…

Kommentarsfunktionen är stängd