Nyheter

Lundström (SD): Hårda straff för brännare av heliga skrifter

Nyheter I artikelserien "Allvarligt talat" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i flera heta nationella och lokala frågor. I dag möter vi Bengt Lundström (SD).

Bengt Lundström (SD). Bild: David Alin

Vad tycker du om Sveriges ansökan att bli medlem i Nato?

Vad tycker du om Sveriges ansökan att bli medlem i Nato? Som omvärlden ser ut i dag ser jag det som en självklarhet. Tidigare regeringar har avvecklat och skrotat vårt försvar, det skall givetvis rustas upp igen med hjälp av Nato och av egna krafter.

Vad tycker du om koranbränningarna? Vad ser du för lösningar på problemet?

Vi har yttrandefrihet som är skyddad enligt lag. Men jag skulle vilja ha ett undantag, med hårda straff, det skall även gälla för dem som bränner Bibeln och vår svenska flagga.

Vad tycker du om gängkriminaliteten? Hur ska vi bekämpa den?

– Ge polisen mer befogenheter och resurser för att tillsammans med tullen, Kronofogden och skattemyndigheten kontrollera kriminella personer och konfiskera deras tillgångar, samt effektivare gränskontroller så att stöldgods inte kan tas ur landet.

Vad tycker du om förslaget om anmälningsplikt för offentliganställda?

Vi skall alla hjälpas åt att de personer som uppehåller sig illegalt i landet skall omhändertas och utvisas. Det är stor risk att de försörjer sig med kriminell verksamhet.

Behövs en ny viadukt i Värnamo? Varför/varför inte?

– Ja, men bara för gång- och cykeltrafik. Centrum är på gång att bebyggas med bostäder, parkeringsplatser försvinner, vissa tjänstemän och politiker vill ha ett bilfritt centrum. Det finns snart inte plats för någon biltrafik över viadukten.

Hur ser du på möjligheten att höja den kommunala skatten framöver? Varför/varför inte?

Skattehöjning är den absolut sista åtgärden. Förvaltningarna måste se över sin egen organisation i första hand och att anställa kompetenta tjänstepersonal  så att vi inte behöver dyra konsulter.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Lundström (SD): Hårda straff för brännare av heliga skrifter

Bor man i Bor så behöver man inte någon viadukt, men vi som bor på högdelen i staden behöver den.

Tror inte att de som bor på Mosslegatan vill ha ständig trafik där.

Vad skall ni göra i centrum? Det är billigare att öppna ett systembolag på höjden. Det är snart den enda butiken i centrum

Jag tror att de flesta som bor i Värnamo stad tänker som Bengt.
Att man säljer p-platserna i centrum för att bygga bostäder är ju ett ytterligare bevis på att några affärer inte ska finnas i centrum. Det finns inget behov av någon biltrafik på en viadukt. Det finns vissa affärsmän ovanför viadukten som vill ha en ny viadukt.
Bra uppfattning Bengt, vi är många som har samma åsikter .

Kommentarsfunktionen är stängd