Nyheter

Lunch för 50 kronor till pensionärer önskas

Nyheter Det är innebörden i en motion till kommunfullmäktige men kommunstyrelsen vill avslå förslaget

Arkivbild

Det är Svante Olson (V) som skrivit en motion att sänka priset på lunch för besökande pensionärer vid äldreomsorgens restauranger. Han menar att de subventioner som fasats ut och nu helt är borta 2020 har inneburit en kraftig minskning av antalet besök.

Lunchpriset för pensionärer utan biståndsbeslut är 97 kronor med dessert. Förra året serverades drygt 10 000 luncher. Kommunstyrelsen menar att en subvention av lunchen skulle kosta kommunen drygt 400 000 kronor och skulle stiga rejält om antalet serverade luncher skulle öka i och med beslutet. Omsorgsförvaltningen menar att den kostnaden inte ryms budgeten samt att de för närvarande arbetar med matkostnaderna, ett arbete som ska redovisas före sommaren.

Kommunstyrelsen delar omsorgsförvaltningens bedömning och menar dessutom att kommunen inte ska konkurrera med de restauranger och matställen som drivs på marknadsmässiga grunder. Därför föreslår de att kommunfullmäktige ska avslå motionen.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Lunch för 50 kronor till pensionärer önskas

Dela ut matkuponger till ålderspensionärer i stället, med 50 procent rabatt. Att lösas in på valfri servering.

Det är väl inte av omsorg om pensionärerna som Svante Olsson vill ha lågt matpris utan det är ju väl känt att kommunisterna vill göra det omöjligt att driva företag som matserveringat. Med biståndsbeslut kostar ju inre heller maten så mycket. Olson verkar vara dåligt insatt i verkligheten.

Mumi. Vill du skratta mer så kan Du besöka kommunfullmäktige. Där uppträder ”politiker” utan att veta hur man begär ordet

Kommentarsfunktionen är stängd