Nyheter

Lottovinnaren hittad

Nyheter Med 22 kronor i insats på fleråriga Lottorader lämnade en Värnamomamma in sitt spel online till onsdagens dragning. När samtliga Lottobollar dragits stod det klart att sju rätt på Lotto 2, fick ett vinstvärde på en miljon kronor. Det visade sig att den enda spelade raden med sju rätt var inlämnad online i Värnamo. Summa kardemumma, en kvinna i Värnamo kan numera titulera sig Lottomiljonär.

Lotto har verkligen rivstartat det nya året när det gäller att leverera ut miljonvinster. Hela fem miljonvinster föll ut i Sverige under januari månad och i samband med onsdagens Lottodragningstillfälle, skriver vi in februaris första miljonvinst.

Nu har Svenska Spels Pierre Jonsson fått kontakt med onsdagens miljonvinnare på Lotto. Det visade sig vara en statsanställd Värnamomamma i 50-årsåldern, som inte hade hunnit med att rätta sina Lottorader. Med andra ord blev hon rejält överraskad när mobilen ringde och Pierre Jonsson gratulerade till hennes miljonvinst.

Faktum är att direkt efter att vinnaren fått beskedet om att hon vunnit en miljon kronor blev det alldeles tyst i luren. Men efter ett par sekunder samlade hon ihop sig.

– Jaha, gud nu börjar jag nästan gråta! Är det säkert att du inte busringer till mig, för nu kommer tårarna. Det här är ju helt obegripligt….

Uppfyller sin dröm

Efter att ha fått samla sig lite och fått mer information om sin vinst samt det praktiska runt utbetalningen, fick hon lite mer grepp om vad som hänt.

– Men det här är ju fantastiskt. Jag har spelat mina två Lottorader i flera år, men varit glad över 22 kronor och andra småvinster. Men en miljon kronor går ju inte att förstå. Jag vet inte varför det blev just de här Lottnumren, men vilken tur att man inte fick för sig att byta siffror till den här onsdagen.

– Det här betyder att min dröm om ett nytt boende nu kan gå i uppfyllelse. Sedan kommer jag självklart dela med mig inom familjen. Oavsett så är det här samtalet helt ofattbart och något som kommer ta en tid att smälta. Men först ska jag köpa ett bakverk med choklad och fira. Haha!

Det som höjer onsdagens miljonvinst i Värnamo ytterligare är det faktum att den faller ut i Jönköpings län. Den 22 januari i år föll Eurojackpot ut i Sverige och fem vinnare i länet vann då närmare 28 miljoner kronor vardera. Tillsammans med onsdagens vinst är länet nu uppe i sex miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter redan i år. Ett resultat som är bäst i Sverige hittills i år.

Värnamos första miljonvinst

För Värnamos del är detta årets första vinst på miljonnivå. Ser man till fjolårets miljonvinster i kommunen, så hade man endast en och den föll också ut på Lotto men så sent som under november. Med andra ord kan man fundera på hur 2021 kommer se ut när vinståret i kommunen ska summeras?

Pierre Jonsson gläds både med den nyblivna miljonvinnaren, Värnamo och Jönköpings län.

– Vilket drag det blev i och med gårdagens miljonvinst på Lotto. Vinnaren hade ingen aning om sin vinst, som landade hos henne så att glädjetårarna kom. Härligt att hon nu kan uppfylla sin dröm om ny bostad, vilket kan jämföras med svenska folkets drömmar.

– Kul också för Värnamo som kvitterade ut sin första miljonvinst för året. Men den här tidiga miljonvinsten ska jämföras med fjolåret då kommunen endast hade en på miljonnivå. Sedan kan man inte blunda för att Jönköping som län nu är ”bäst i Sverige” när det gäller flest miljonvinster på våra turprodukter hittills i år.

Den nyblivna miljonvinnaren från Värnamo önskar vara anonym.

Källa: Pressmeddelande från Svenska spel
Taggar

Dela