Nyheter

Lottomiljon till Värnamovinnare

Nyheter En ensam rad med sju rätt, inlämnad i Värnamo, belönas med en rund miljon. Vinsten innebär att hela sex miljonvinster landat i Jönköpings län redan i år.

Lotto har verkligen rivstartat det nya året när det gäller att leverera ut miljonvinster. Hela fem miljonvinster föll ut i Sverige under januari månad och i samband med kvällens Lottodragningstillfälle, skriver vi alltså in februaris första miljonvinst.

Miljonraden fanns med på ett Lottospel med två enkelrader inlämnat online och insatsen 22 kronor inklusive Joker. Här kan man verkligen tala om bra träffbild bland Lottobollarna. Sju rätt på en av två rader och dessutom ensam med den bedriften. Gör man om det hela till ett vinnarodds, på spelad insats, så blir det 45 454 gånger pengarna. Inte illa.

Det som höjer vinsten ytterligare är det faktum att den faller ut i Jönköpings län. Den 22 januari i år föll Eurojackpot ut i Sverige och fem vinnare i länet vann då närmare 28 miljoner kronor vardera. Tillsammans med kvällens vinst är länet alltså uppe i hela sex miljonvinster på Svenska Spel Turs produkter redan i år. Ett resultat som är bäst i Sverige hittills i år.

En ensam vinnare?
För Svenska Spels Pierre Jonsson kommer nu onsdagskvällen innehålla minst ett samtal till den person som lämnat in miljonraden.

– Nu är det bara att kavla upp ärmarna, ladda upp mobilen och sätta igång med att försöka nå hen som hittade de sju rätta numren på Lotto 2. Man måste säga att det var oerhört snyggt att pricka in sju rätt på en av två inlämnade rader och insatsen 22 kronor.

– Det är alltid lika spännande att få tag på den som lämnat in en miljonrad, för det är ju först då man får hela bilden av spelet. Är de en ensam vinnare? Vet personen om sin vinst? Vad ligger bakom vinstnumren? Vilka drömmar har hen eller de som spelar ihop?

– En annan stor fråga är vad som händer i Jönköpings län? Det här blir den sjätte miljonvinsten redan i år och då ska vi komma ihåg att under fjolåret så fick länet 14 vinster totalt. Den siffran var dubbelt så stor som 2019. Med den här rivstarten på året är frågan var det ska sluta för länet i år?

Taggar

Dela