Nyheter

Lokala turismnäringen vädjar ”Semestra på hemmaplan i år”

Nyheter Det finns otroligt mycket se och uppleva nära oss. Mer än vad vi tror. Vi har träffat några aktörer som hyr ut stugan till dig i sommar när utländska turister uteblir

Lugnet och naturen

Annie Johansson vid Kylås vildmark berättar mer;

– Tyskland införde två veckors karantän på de som besöker Sverige och efter det kraschade sommaren och tyskarna kommer inte till oss i år. Vaggeryds kommuns turistnäring går just nu på knäna så nu hoppas vi på att svenskarna vill komma och bo hos oss där vi har finaste naturen och lugnet, säger Annie som har två stugor som ligger enskilt i skogen med plats för 18 personer, helt utan grannar förutom en och annan älg….

Vid Yxenhaga Resort behövs också de svenska turisterna;

– Vi erbjuder en lugn och härlig semester med naturen tätt inpå. Vi har något för både stora och små och man kan cykla några kilometer till härliga badplatsen eller varför inte en fisketur med kanot på Härån, berättar Maria som lockar svenskarna till sitt smultronställe.

– Jag har tidigare bara haft utländska gäster hos mig i Hallforsen och varit fullbokad från maj till september. Veckan innan midsommar avbokades nästan allt på grund av den nya karantänen som infördes. Det har inkommit en del nybokningar i slutet av juli och augusti finns gäster hos mig som jag hoppas kan, och får, komma, berättar Carina Svensson som hyr ut tre stugor i Hallforsen.

Vaggeryds kommuns näringslivsrepresentanter berättar att man hållit en dialog med näringslivet för att höra vilka förändringar covid-19 tvingat fram. Kunskaperna från dessa samtal har representanterna förmedlat vidare till Smålands Turism som valt att ställa om för att få svenska turister att upptäcka Småland.

– Smålands Turism har dragit igång den rikstäckande kampanjen ”Emigrera till Småland” där alla besöksmål och boendeaktörer har möjlighet att delta för att gemensamt locka svenskarna till Småland. De har även satt fingret på att det är ”fredagsmys hela veckan” som semestersvenskarna är ute efter vilket bland annat innefattar cykling, vandring och naturnära aktiviteter. Det har vi på Vaggeryds kommun anammat genom att omforma turistmaterialet som vi ger ut för att lyfta fram dessa aktiviteter, som vi faktiskt har gott om, så att turisterna som hittar hit snabbt kan hitta vad de söker, berättar Simone Kamm.

Fotnot; Tidningen har en ny turismsida. Är du inom turismnäringen och vill synas hos oss – kontakta annons@skillingaryd.nu

Taggar