Nyheter

Lokala företagare diskuterade hållbarhetsfrågor

Nyheter Lokala företagare diskuterade hållbarhetsarbete under konferens i Gummifabriken.

Lokala företagare diskuterade hållbarhetsarbete under konferens i Gummifabriken. Foto: Pressbild

Värnamo Näringsliv var en av årets hubbar för den åttonde upplagan av hållbarhets- och framtidskonferensen som arrangerades i samarbete med A Sustainable Tomorrow och CSR Småland. Konferensen var digilog och sändes från Helsingborg och som i sin tur direktsändes på Gummifabriken i Värnamo.

Under förmiddagen fick åhörarna lyssna på intressanta inspel från olika talare, bland annat Fredrik Reinfeldt som gjorde en internationell omvärldsbevakning.

Efter lunch tog Värnamo Näringslivs lokala program vid, där några av våra lokala företagare var i fokus och pratade om deras hållbarhetsarbete. Bland annat AGES Industries, DOXA Plastics, Värnamo kommun och Netmine. Eftermiddagspasset modererades av Jonas Gallneby från Finnveden Säljkraft, som intervjuade företagarna på scen.

Under intervjuerna fick företagarna berätta om deras hållbarhetsarbete och vilken omställning de har gjort. De fick även skicka med tips för hur man kan komma i gång med hållbarhetsarbetet om man ännu inte har börjat arbeta aktivt med det. Bland annat att man börjar titta på sin elräkning och byter till ett miljövänligt elavtal samt att man ställer krav på sina leverantörer ur ett hållbarhetsperspektiv. Företagarna betonade även att det är viktigt att man försöker arbeta med det man kan påverka och berätta om hållbarhetsarbetet för allmänheten.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo Näringsliv

Taggar

Dela