Nyheter

Lokal storsatsning på gäddfiske

Nyheter Fem sjöar – fem deltävlingar. Med start i mars inleds vårens stora – och unika – evenemang för alla sportfiskare, Jaktia Jönköping Pike League 2021. – Det här har efterfrågats av många och det är kul att kunna erbjuda ett helt nytt och lokalt koncept, säger Anton Midborg, fiskeansvarig på företaget.

Anton Midborg på Jaktia. Foto: Pressbild

Fem sjöar runt om i norra Småland blir skådeplatserna för den kommande tävlingen. Med start i Norra Bunn den 20 mars går tävlingen vidare till sjöarna Noen, Hindsen och Sommen för att avslutas i Vidöstern den 5 juni.

– Det handlar bara om spinnfiske och enbart på gädda, som enligt mig är roligast att fiska. Det blir mer fajt och det här är fem lagom stora och, framför allt, gäddrika sjöar, säger Anton.

Tävlingen är en så kallad ”catch & release”. Fiskarna som fångas mäts, fotograferas och släpps sedan tillbaka i sjön. Maximalt kommer 30 team med två–tre tävlande per lag att få ställa upp. Intresset för tävlingen har varit på topp.

– Vi har redan över 20 lag anmälda, så nu är det först till kvarn som gäller. Sportfiske är väldigt populärt, framför allt att fiska gädda, så det kändes verkligen rätt att arrangera en sådan här tävling, säger Anton.

Efter att samtliga fem deltävlingar är avklarade, får varje lag räkna samman de tre bästa resultaten. Det går alltså att missa en eller två deltävlingar men ändå ha chansen att ta hem totalsegern.

– Alla ska ha lika stor chans även om man inte kan ställa upp alla tävlingsdagar, säger Anton.

Sponsorer står för priser efter varje deltävling och totalvinnaren belönas med en prissumma.

– Det här känns riktigt roligt. Sportfiske är stort och att då kunna arrangera en ny tävling på fem olika småländska sjöar känns som en bra start på det här fiskeåret, säger Anton.

Källa: Pressmeddelande från Jaktia

Taggar