Nyheter

Löfvens regering fälls – 181 ledamöter röstade ner

Nyheter Nu är det klart: Stefan Löfvens regering fälls. 181 röster lades mot regeringen. Det är första gången i historien som en svensk statsminister fälls i en misstroendeomröstning. Statsminister Stefan Löfven kommer inom kort hålla en pressträff.  

181 röster lades för att fälla regeringen i riksdagen. Löfven hade därmed majoriteten av riksdagen emot sig.

Nu finns två alternativ för Löfvens regering: talmansrundor eller extraval.

Talmansrundorna används för att sondera stödet för en ny statsminister – och kan sluta med att Löfven återkommer.

Om extraval utlyses kommer Sverige få två riksdagsval på kort tid, eftersom nästa riksdagsval planerat till 2022 kommer ordnas ändå.

Partiledarna för V, KD, SD och M meddelade innan omröstning att de röstar grönt – för att avsätta Löfvens regering.

C, L, S och MP meddelade att de i dag kommer att stödja statsministern.

Statsminister Stefan Löfven kommer klockan 11.45 hålla en digital pressträff.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Löfvens regering fälls – 181 ledamöter röstade ner

Hej Björnen, frågan är snarare, hur kan man bibehålla kvalitet i byggandet, men ändå göra det billigare?

Mina uppdrag är ständigt att utveckla produkter / anläggningar till att bli billigare och bättre, i de absolut flesta fallen funkar det, varför funkar detta inte inom byggsektorn?

Jo jag vet, materialkostnader och socialistiska skattehöjningar rår vi tyvärr inte på, men gemene person måste också ha råd att kunna bo och leva.

Socialisterna gillar inte marknadshyror. Jag vill veta hur de tänker avskaffa bostadsbristen i storstäderna. Man har haft många år på sig, men ingenting händer.

Jadu, björnen kollar vi statistiken över bostadsbyggandet i Sverige så är det vårt nuvarande system och allmännyttan som klarat det bäst. Ju större del av marknaden som tagit över ju mindre bostäder har det blivit.

Vi kan kolla på vårt grannland Finland. Där ökade inte bostadsbyggandet med marknadshyror. Det enda som skedde var att det blev högre hyror och att allmännyttan fick börja bygga lågbudget lägenheter då allmänheten inte hade råd med de vanliga lägenheterna längre.

Är det något land vi ska inspireras av är det snarare Wien med sitt system ”socialt byggande”. Där byggs det billiga lägenheter med hög standard, minimala köer och inga marknadshyror.

Frågan är om det V med KD, M och SD gemensamt fällde regeringen nu kommer få gehör för inga marknadshyror?

Man säger att med marknadshyror så kommer mer byggas, men vilka kommer ha råd att bo i dessa hus?

Om detta införs, så är jag ganska säker på att nybyggnation främst kommer ske i storstäder och när sen marknadshyror är en generell lag, så kommer byggandet att hållas ner, för att hålla upp hyrorna.

Jag är för kapitalism… inte rov kapitalism, den sistnämnda är den som kan erbjuda politiker framtida jobb, vilket den bevisligen ständigt gör och det är en utav orsakerna som underminerar demokratin brutalt.

Man kan tycka vad man vill om det som hände idag, om den styrdes av demokrati eller ej, men den visar ändå att det finns lite demokrati kvar.

Kommentarsfunktionen är stängd