Nyheter

Ljusbyte dyrare än beräknat

Nyheter Bytet till LED-belysning på Norregårds idrottsplats blev dyrare än kommunen hade räknat med, visar slutredovisningen. 

Bytet till LED-belysning på Norregårds idrottsplats blev dyrare än Värnamo kommun hade räknat med. Arkivbild: David Alin

Kommuns projekt ”byte av belysning Norregårds idrottsplats” är färdigställt och har redovisats för både tekniska utskottet och kommunstyrelsen. Projektet omfattade byte av gammal belysning som var ytterst bristfällig till en ny modern LED-belysning och genomfördes under 2022.

Projektet bekostades genom att kommunfullmäktige anvisade resterande 600 000 kronor från projektet ”Byte av konstgräs och belysning Ljusseveka” till insatsen. När projektet nu slutredovisas visar det sig att ljusbytet kostade 682 443 kronor, vilket innebär ett underskott på 82 443 kronor.

”Projektet är genomfört med lyckat resultat och kostnaden bedöms sparas in genom lägre kostnad för energiförbrukning på cirka 10 år. Underskottet beror på att kostnad för klätterskydd på masterna, urgrävning för större fundament för masterna och viss omläggning av elledningar inte beaktats vid projektering”, skriver tjänstemännen på tekniska förvaltningen.

Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste sammanträde att godkänna slutredovisningen och att underskottet regleras mot 2022 års bokslut.

Taggar

Dela


Läs mer

Klartecken till lysande investering