Nyheter

Lista: Här är områdena där befolkningen växer i Värnamo

Nyheter Det bor fler i Värnamo kommun än för ett decennium sedan och kommunen växer i åtta av 13 områden.  Vilka då undrar ni? Newsworthy har svaret.

Mossle är det mest barntäta området i Värnamo. Samtidigt har området tappat 108 invånare under de senaste tio åren. Bild: David Alin

Den senaste tioårsperioden har Värnamo kommun ökat sin befolkning med fem procent – från 33 155 personer i slutet av 2013 till 34 692 vid årsskiftet.

Men det växer inte överallt i kommunen. Det visar sig när när Newsworthy samlar SCB:s befolkningsdata från tio år för att se hur kommunen utvecklats. Medan området Centrum-Apladalen har ökat invånarantalet med 754 personer – 15 procent – har Mossle minskat sin befolkning med 108 invånare.

Befolkningen i områden som enligt SCB:s indelning ligger i eller till största delen i själva tätorten Värnamo ökat med 1 095 personer, samtidigt har övriga kommunens befolkning ökat med 442 invånare.

Här finns störst andel barnfamiljer

I SCB:s befolkningsstatistik ser vi också vilka familjekonstellationer som bor i olika områden. Högst andel barnfamiljer finns i Mossle, där 210 av 559 – 38 procent – har barn.

Här bor flest singlar

Centrum-Apladalen är det område med högst andel ensamstående i Värnamo kommun, 58 procent av hushållen består av ensamstående med eller utan barn.

Taggar

Dela