Nyheter

Lions Värnamo hjälper Ukraina

Nyheter Lions Club Värnamo har beslutat att hjälpa en ukrainsk skola eller ett daghem genom att donera en egen portabel elgenerator till dem så de på ett säkert sätt får el och lite värme under vintern, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Lions Club Värnamo har beslutat att hjälpa en ukrainsk skola eller ett daghem genom att donera en egen portabel elgenerator till dem så de på ett säkert sätt får el och lite värme under vintern, skriver klubben i ett pressmeddelande. Pressbilder. Montage: David Alin  [1/2]

De portabla generatorerna kan driva kylar, frysar, lampor och vissa alternativa värmesystem i de skolor och daghem som klubben har lokaliserat. Pressbild.  [2/2]

De senaste veckornas ryska bombningar har förstört mer än 50 procent av den ukrainska elektriska infrastrukturen och det verkar som att detta kommer att fortsätta. De portabla generatorerna kan driva kylar, frysar, lampor och vissa alternativa värmesystem i de skolor och daghem som klubben har lokaliserat.

Lions Club Värnamo har tidigare skänkt 76 000 kronor som stöd till Ukraina. Pengarna distribueras via Lions Club i Ukraina så att de med säkerhet vet att allt kommer fram.

Taggar

Dela