Nyheter

Leif bjöd på skönspel

Nyheter Leif Nygren tog ton på SPF Bor-Rydaholms månadsträff.

Leif Nygren tog ton på SPF Bor-Rydaholms månadsträff. Bild: Arkiv

Måndag den 6 mars var det folksamling i Gällaryds församlingshem med 75 förväntansfulla pensionärer på vår månadsträff i SPF Bor-Rydaholm. Med hjälp av vår ordförande Leif Nygrens dragspelsmusik sjöng vi två uppfriskande pensionärssånger med innehållsrika texter.

Så ledde ordförande förhandlingarna efter välkomsthälsning av nya och vana medlemmar. Arvid Andreasson informerade om resan till Husqvarna museum den 20 mars med buss. Karl-Magnus informerade om föreningens studiecirklar som är ganska omfattande detta år, bland annat två resecirklar till Höga Kusten och Berlin. Naturreservat och släktforskning ska också behandlas under året.

Vår hälsominister Britt-Marie Magnusson berättade att det inträffar 100 000 fallolyckor som behöver sjukhusvård varje år. För att minska detta antal rekommenderade hon bland annat att stärka balansen hos oss genom att vi skulle stå på ett ben i 10 sekunder som tuppar! Jag tror att ingen av oss ramlade. Kerstin Keijser rapporterade att väntjänsten på Lindgården fungerar bra och kan eventuellt bli ännu bättre!

Så fick vi fikapaus med trevliga samtal vid borden innan vår speleman Gösta Persson från Sävsjö hälsades välkommen upp på scenen för att underhålla med sång till gitarrspel. Det var godbitar från bland annat Hepstars (Svenne Hedlund var också från Sävsjö) Galenskaparna och många fler. Applåderna blev många eftersom många kände igen låtarna från förr. Blommor fick han också innan vinstutdelningen av sålda åror ägde rum.

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela