Nyheter

Lasse i Gatan kommer till Småland

Nyheter Bröderna Dohlstens "Lasse i Gatan" är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars och Ingela Gathenhielms liv. Till hösten gästar föreställningen Värnamo.

Bröderna Dohlsten gästar till hösten Gummifabriken med föreställningen "Lasse i Gatan". På bilden syns Victor Dohlsten, regissören Ulf Dohlsten och John Dohlsten.  [1/2]

Föreställningen "Lasse i Gatan" tar besökarna tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.  [2/2]

I slutet av september kommer John och Victor Dohlsten till Värnamo, återigen med pappa Ulf som regissör. Nu har de skrivit föreställningen ”Lasse i Gatan” som tar besökarna tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.

Föreställningen ”Lasse i Gatan” är en nyskriven föreställning baserad på en sann händelse om en av landets mest mytomspunna män! Lasse i Gatan lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare.

– Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare.  Föreställningen är intressant både för den som kan mycket och den som bara hört talas om namnet, säger Victor Dohlsten.

– Vi gillar historia. Under vår föreställning skrattar man, man kanske gråter lite och så lär man sig någonting. Föreställningen är en pjäs med musik, men ibland är det också en konsert, säger John Dohlsten.

I slutet av september gästar föreställningen Gummifabriken i Värnamo och under oktober månad Jönköpings teater.

Taggar

Dela