Nyheter

Fyrverkeripjäs i papperskorg orsakade pådrag

Nyheter Vid halv ett-tiden fick SOS larm om brand på Apladalsskolan i Värnamo.

Genrebild: David Alin

Det visade sig handla om en fyrverkeripjäs som hade hamnat i en papperskorg på en av skolans toaletter. En lärare hann släcka branden innan den blev allvarlig. Skolan utrymdes under tiden som händelsen utspelades.

– Branden var släckt när vi kom till platsen men det hade blivit lite rökigt på platsen och vi ventilerade ut röken, berättar räddningstjänstens ledningsoperatör.

Skolans rektor Jonas Hultqvist berättar att händelsen kommer att polisanmälas.

– Vi har rutiner för den här typen av händelser och ser oerhört allvarligt på den här typen av händelser. I dag har det gått bra men det är oerhört allvarligt. Det kan bli oerhört allvarliga konsekvenser av den sådana här saker och det är viktigt att vi agerar som vi ska, säger han.

Kommunens säkerhetssamordnare Johan Sundgren kommenterar händelsen på följande sätt:

– Vi ser mycket allvarligt på sådana här händelser då de får stora ekonomiska konsekvenser men vad som är än viktigare riskerar att hota säkerheten för våra elever och personal på skolan. Kommunen arbetar på flera sätt med brottsförebyggande arbete. Bland annat genom projektet Blåljus 2.0 där kommunal räddningstjänst, Polisen och andra kommunala verksamheter (fältverksamhet, säkerhetssamordnare) arbetar för att informera, öka förståelsen och inse allvaret av sådana här händelser för våra elever och unga i samhället.

Taggar

Dela