Nyheter

Långbänken Trälleborgsskolan aktuell igen

Nyheter Frågan om Trälleborgsskolan ombyggnad och renovering har genom åren blivit en riktig långbänk för kommunen.

Till sommaren hoppas kommunen att den nya detaljplaner vid Trälleborgsskolan och Folkets Park ska var klar. Foto: Peter Magnusson

Men nu kanske det äntligen händer något. I ett pressmeddelande aviserar nu kommunen att Trälleborgsskolan om fyra till fem år ska vara en F-6 skola och att det då ska finnas 550 elever på skolan.

Men vägen dit är lång och kanske ganska krokig. Först och främst ska en det göras en ny detaljplan över området. Det innebär att man förutom själva skola  också ska planera för Folkets Parks framtid, en eventuell sporthall i området samt hur trafiken i området ska hanteras.

Jesper du Rietz, chef för tekniska förvaltningen, förklarar att det är Samhällsbyggnadsavdelningen som leder processen, som också tekniska nämnden är delaktig i.
– Jag tror att en ny detaljplan över området kan vara klart till nästa skola, förklarar han.
Den nya skolan kommer att ha 30 klassrum, Det innebär att barackerna vi Boalskogen kommer att bli överflödiga.
I ombyggnationen ingår det mesta som hör skolan till.
Matsal, musiksal, personalutrymmen och ett bibliotek finns med i planeringen.

Kostnaden för detta skulle bli 82 miljoner kronor.
– Jag understryker att det är ett underlag som bygger till stora delar på schablonmässig kostnad som utgår ifrån kvadratmeter, antal elever (framförallt), förutsättningar och erfarenheter, förklarar Jesper du Rietz.
Det har funnits farhågor om att Folkets Park på ett eller annat sätt skulle tvinga upphöra eller i alla fall minska ner på sin verksamhet. Bland annat på grund av att den anläggningen är i akut behov av renovering.

Ombyggnaden av skolan kommer inte påverka Folkets park överhuvudtaget. Däremot så pågår en förstudie av Folkets park och delar av Gröndalsområdet (inklusive en ny idrottshall).
– Båda dessa projekt drivs parallellt men i nära samspel eftersom de såklart behöver harmoniseras tillsamman, fortsätter han.

Den exakta kostnaden för Folkets Park är svårt att sia om i nuläget. Men i investeringsbudgeten finns det enligt Jesper du Rietz 60 miljoner kronor avsatta för parken.
Han konstaterar också att Folkets Park inte kommer att bli mindre med den nya detaljplanen, utan kanske till och med får större yta än vad parken har i dag.

Jesper du Rietz, chef för tekniska förvaltningen, Arkivfoto

Taggar

Dela


1 reaktion på Långbänken Trälleborgsskolan aktuell igen

Wou…toola ja de, när man ser de…

Att Parken skola få större yta…

Tja, int kanske i rymd av atmosfär…

Kanske innanför betongskal, så de förslår…

Liknar snart som sjukhus skalet vi då har…

Sa skräddaren, och förmedla: att inget av de blevo

kvar…

Så, de kan gå….

När int rätta, haspar e på…

Kommentarsfunktionen är stängd