Nyheter

Länets centerpartister har enats om sin valsedel

Nyheter Centerpartiet i Jönköpings län har nu presenterat sin valsedel inför nästa års val.

Toppnamn på Centerpartiets riksdagslista från Jönköpings län. Från vänster: Helena Jonsson, Ann-Marie Nilsson, Annie Lööf, Göran Lindell och Axel Lindquist. Foto: Centerpartiet i Jönköpings län

Listans utseende togs enhälligt vid ett möte i helgen där partiledaren Annie Lööf medverkade.
Hon toppade också listan från sitt gamla hemlän. Hon hade tagit en jordskredsseger i det interna provvalet som hållits i distriktet.

Tvåan i listan blev ett i sammanhanget nytt namn. Helena Jonsson, Tranås som tidigare varit riksordförande för LRF och nu kandiderar för första gången och som nyligen blivit medlem i Centerpartiet.Trea på listan blev Göran Lindell från Vetlanda som har tjänstgjort som ersättare för Annie Lööf i riksdagen under flera år när hon var statsråd.

Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Jönköpings kommun placerades som fyra på listan. Hon hade tidigare deklarerat att hon kommer att fokusera på kommunpolitiken.

På femte plats placerades partiets ungdomskandidat, Axel Lindqvist från Gränna. Han har bland annat varit aktiv under lång tid i Centerns ungdomsförbund, CUF.
Partiet har i dag ett mandat från Jönköpings län. Om dagens opinionssiffror håller i sig hoppas partiet att det ska i ännu ett mandat från länet.

Taggar