Nyheter

Landsbygdsdialogen återupptas

Nyheter I september drar landsbygdsdialogerna igång igen, efter att ha haft uppehåll under pandemin. Den som fortfarande känner sig tveksam till att samlas, kan vara med digitalt och vara lika aktiv som de som är på plats.

– Vi vill att Ohs-borna funderar kring hur de och vi tillsammans kan skapa tillväxt genom att jobba med hållbarhet, attraktivitet och trygghet utifrån Värnamo kommuns vision, säger Jirka Bärnlund Fors. Arkivfoto

Höstens första träff blir i Ohs 15 september. Inför träffen vill landsbygdsutvecklare Jirka Bärnlund Fors att de som bor i Ohs med omnejd svarar på några frågor.

– Vi vill att Ohs-borna funderar kring hur de och vi tillsammans kan skapa tillväxt genom att jobba med hållbarhet, attraktivitet och trygghet utifrån Värnamo kommuns vision, säger Jirka Bärnlund Fors.

Svaren från enkäten kommer att vara utgångspunkt för träffen. Förutom Ohs-borna medverkar tjänstepersoner från kommunen. Det går att svara på enkäten digitalt eller på papper. De som bor i Ohs med omnejd, får en inbjudan brevledes.

Samlingen den 15 september är i samhällsföreningens samlingssal i Ohs, men det går också bra att medverka digitalt.

– Vi tror att det finns de som på grund av covid-19 eller av andra skäl inte vill samlas. Därför har vi valt att sända landsbygdsdialogen med hjälp av Campus så att man kan medverka digitalt. Den som är med via länk har samma möjlighet att delta i dialogen som de som är på plats i Ohs, säger Jirka.

På landsbygdsdialogen planerar Värnamo kommun och de som bor på en ort utanför tätorten tillsammans hur just den orten ska utvecklas.

Under 2021 blir det också landsbygdsdialog i Nydala den 6 oktober och i Fryele den 1 december.

Nästa år är det dags för dialog i Hörle, Lanna, Bredaryd och Forsheda.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela