Nyheter

Läkare utreds efter kvinnas död på sjukhsuet

Nyheter En kvinnans död på Värnamo sjukhus blir nu varit föremål i en utredning som IVO, inspektionen för vård och omsorg har genomfört.

IVO utesluter inte att läkarnas passivitet bidrog till att kvinnan dog på Värnamo sjukhus. Arkivfoto

Det är de ansvariga läkarna som har utretts. Anledningen är att de i en  anmälan blivit anklagad för att ha varit för passiv anär den sjuka kvinnan kom till sjukhuset.
IVO har i utredningen presenterat kritik mot Region Jönköping.
– Det kan inte uteslutas att denna passivitet haft avgörande betydelse för den tragiska utgången, skriver IVO bland annat.

En av de ansvariga läkarna har blivit utredd vid flera gånger.
2016 utreddes läkaren internt för en tarmcanceroperation. Året efter kritiserades läkaren av IVO efter en felaktig stomioperation.
I somras skadade läkaren kroppspulsådern på en patient i samband med en operation.
Sjukvårdsdirektör för kirurgi i Region Jönköping, Kjell Ivarsson anser ändå att läkaren kan arbeta kvar vid sjukhuset i Värnamo.

– Som vi finner det just nu finns det ingen anledning till någon avstängning. Men vi har hela tiden en översyn av vad som händer och sker, säger Kjell Ivarsson till Sveriges Radio.
Det var i somras som kvinnan kom till sjukhuset i Värnamo med kraftiga buksmärtor och blodoga diaréer. Hon hade tidigare fått diagnosen diagnosen ulcerös colit, inflammation i ändtarmen.. Trots det fick hon ingen akut operation. Läkarna hade sagt att hon skulle få en operation ett par dagar senare. Kvinnan hittades sedan död inne på en toalett.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Läkare utreds efter kvinnas död på sjukhsuet

Kommentarsfunktionen är stängd