Nyheter

Läkare skadad vid explosion på akuten

Nyheter Klockan 23.45 kom larm om att en syrgastub hade exploderat på akutmottagningen på sjukhuset i Värnamo och att en läkare fick skador på ena armen och handen. Akutmottagningen åter öppnad. Texten uppdaterad kl 13.10, 16.50 och måndag 09.56.

Räddningsstyrkor från Bredaryd och Värnamo larmades till platsen. Väl framme konstaterades brand i en av akutmottagningens utrustning. Branden hade släckts av personalen. Delar av sjukhuset evakuerades initialt.

En läkare ska ha fått allvarliga brandskador på en arm och hand och branden startade efter en explosion inne på akutmottagningen.

Uppdaterat kl 08.28: Regionen meddelar på sin hemsida att akutmottagningen är stängd under saneringsarbetet. Läkaren som skadades i samband med explosionen rapporteras vara lindrigt skadad.

Uppdaterat kl 08.31:Polisen betraktar händelsen som en arbetsplatsolycka och tog uppgifter för en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Uppdaterad kl 13.10: Patienter till akutmottagningen på Värnamo sjukhus hänvisas i dag söndag 19 december tillfälligt till sjukhusets kirurgmottagning, ingång södra entrén. Detta på grund av sanering på akutmottagningen efter den explosion i en syrgastub som inträffade under natten.

Uppdaterad kl 16.50: Akuten i Värnamo öppnade återigen vid 15-tiden efter nattens explosion i en syrgasutrusning som gjorde att en läkare skadades och orsakade brand i ett undersökningsrum. Den läkare som blev skadad vårdas på sjukhus. Skadorna på mottagningen gör att ett av undersökningsrummen är helt utslaget.

Uppdaterad kl 09.56: Det var tack vare personalens snabba insats som skadorna blev så begränsade när en syrgastub exploderade på akutmottagningen på sjukhuset i Värnamo natten till i går. Det säger nu Magnus Cernerud, som är verksamhetschef för akuten.
– Vi hade kunnat förlora hela akutmottagningen, säger Cernerud i en intervju med P4 Jönköping.

Taggar