Nyheter

Laddar för läskig fest

Nyheter Den dagliga verksamheten Takkten bjuder in till Halloween-fest med musikvideoinspelning. – Vi ska ha en rejäl fest, säger Maria Scott.

Bilder: Takkten

Den dagliga verksamheten Takkten bjuder in till Halloween-fest med musikvideoinspelning.  [1/14]

Provsminkning.  [2/14]

Provsminkning.  [3/14]

Provsminkning.  [4/14]

Fem färdigsminkade karaktärer som laddar för Halloween-fest.  [5/14]

Fågelskrämma.   [6/14]

Pirat.  [7/14]

Dracula.   [8/14]

Skelett.   [9/14]

Pestläkare.   [10/14]

Nunna.   [11/14]

Joker.   [12/14]

Häxa.  [13/14]

Dödskallepar.   [14/14]

Efter att Takkten startade 2022 har målet varit att varje termin arrangera en fest av det större slaget. Halloween har blivit ett passande tema för höstens fest och för andra året i rad bjuder verksamheten in till fest i Halloween-tider.

– Vi har över 70 anmälda. Det roligaste är att vi får deltagare från andra kommuner också, det blir som ett samarbete över gränserna, säger Peter Nord.

– Jag tror att det finns ett behov av att få göra något kul nu under hösten och jag tror att det blir en rejäl fest. Halloween är godis och bus, man ska vara glad. Vi har planerat länge för detta, men det är då det blir roligt och något som folk kommer att minnas. Vi är väldigt peppade, säger Maria Scott.

Den här gången blir det med en läskig touch. Verksamheten har nämligen spelat in en låt, ”Läskig fest”, som ligger till grund för maskeradfesten.

– Vi ska filma under kvällen. Det insamlade materialet kommer vi sedan att klippa ihop till en musikvideo till låten som vi sedan släpper på Youtube, berättar Peter Nord.

Planeringsarbetet är i full gång i Takktens lokaler. Sedan i början på september har arbetet pågått. Musikinspelning och provsminkning varvas med dekorations- och planeringsarbete. Girlanger med pumpor hänger i taket och dödskallar har ställts ut lite varstans i lokalen.

– Vi har gjort spöken som vi också ska sätta och vi kommer även sätta upp lysande fladdermöss. Deltagarna får popcorn-handskar, drinkglas med sugrör med fladdermöss på och så bjuder vi på paj till huvudrätt och spökbakelse till efterrätt, säger Julia Johansson.

Förutom delikatesser bjuds festdeltagarna även på olika tävlingar.

– Vi anordnar en tipspromenad och bland annat så utser vi bästa maskeradklädseln. Jag ser själv fram emot att få sminka mig och klä ut mig. Det ska bli kul, säger Tony Svensson.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Laddar för läskig fest

Kommentarsfunktionen är stängd