Nyheter

Kyrkoherden: ”En man med ett stort diakonalt hjärta”

Nyheter I söndags avled Ingemar Petersson, en stor profil inom Svenska kyrkan, i Vasaloppsspåret. Värnamo pastorats kyrkoherde Pär-Magnus Möller minns honom som en stark profil med ett stort diakonalt hjärta.

Kyrkoherde Pär-Magnus Möller minns den tidigare kyrkokamreren Ingemar Petersson som en stark profil med ett stort diakonalt hjärta.

I söndags avled en 70-årig man, hemmahörande i södra Sverige, i samband med att han genomförde Vasaåket 90. Sent under söndagseftermiddagen påträffades mannen livlös i anslutning till skidspåret, någon kilometer innan kontrollen i Hökberg. Funktionärer och ambulanspersonal påbörjade snabbt hjärt- och lungräddning och ytterligare sjukvårdsteam samt ambulanshelikopter anlände inom kort. Läkare på plats tvingades dock konstatera att mannens liv inte gick att rädda, trots intensiva återupplivningsförsök. 

– Närheten till de räddningsinsatser som fanns tillgängliga gjorde att medicinsk personal snabbt kunde komma på plats, men trots detta gick hans liv inte att rädda säger Martin Annsberg, medicinskt ansvarig läkare under Vasaåket 2021, i ett pressmeddelande.

Mannen identifierades under måndagen som Ingemar Petersson, som under mer än 30 års tid arbetat inom Svenska kyrkan som kamrer och som bland annat varit en driven aktör i Hela Människans styrelse.

– Det här var ett ytterst oväntat besked. Han var en man som alla tyckte om: schyst, redig och ordningssam med ett stort diakonalt hjärta och ett stort engagemang. Jag vet att han älskade att röra på sig och att vara i naturen, men han dog alldeles för tidigt. Han var en profil och han är sörjd av många av sina tidigare arbetskamrater, säger Pär-Magnus Möller, kyrkoherde i Värnamo pastorat.

Taggar

Dela