Nyheter

Kyrkan håller öppet efter tragedin

Nyheter I onsdags avled en 7-årig pojke efter en olycka när han var ute och lekte i snön. Chocken och sorgen i byn är stor och på fredagskvällen håller kyrkan öppet. – Förutom den drabbade familjen så är det väldigt många barn som är berörda av detta, säger diakonen Annika Källner.

Kyrkan i Ås. Foto: Pressbild

Under torsdagen kunde vi berätta att Västboås GoIF kommer hålla klubbstugan öppen på söndag för att de som vill ska kunna komma dit efter den tragiska olyckan i onsdags. Redan ikväll håller kyrkan i Ås öppet. Detta mellan 17 till 19.
– Det kommer vara personal på plats och det kommer finnas möjlighet att tända ljus. Det finns möjlighet för barnen att rita lite eller skriva en liten hälsning och så vidare. Vi kommer även ha lite fika så man kan sitta ner och prata, berättar Annika Källner som är diakon i Västbo Sankt Sigfrids församling.

LÄS MER:  Klubben i sorg - ungdomsspelare avled i olycka

Hon har själv inte varit på plats i Ås sedan olyckan och har därför inte upplevt hur stämningen är på plats.
– Jag ska ut dit nu på förmiddagen och förbereda. Men jag kan tänka mig att det är ganska tryckt stämning i hela byn. Det är ingen stor skola i Ås och alla känner alla, alla har en relation till varandra. Det blir ju så på mindre ställen.
– Vi får tänka att det är många barn och familjer som är i sorg. Förutom den drabbade familjen så är det väldigt många barn som är berörda av detta.

Vad kan kyrkan göra för människor när tragedier inträffar?
– Jag tänker att vi bara finns till för människor. Att vi ger en plats dit man kan komma och samtala om det som har hänt. Att mötas och att inte var och en sitter på sin kammare.

Taggar

Dela