Nyheter

Kvinnofrågor blev nedprioriterade

Kvinnofrågor blev nedprioriterade

Nyheter Vilka är valets stora förlorare? Inte är det den rödgröna sidan utan kvinnorna. Läs MP-debatten här

När man nu analysera valet ned till micronivå ser man att samhällsfrågor som står kvinnor nära blev de frågorna helt nedprioriterade i debatten. Utan det var de testosteron tyngda frågorna som fick allt focus kriminalitet, energi och bränslepriser merparten är manligt kopplad. Det högerkonservativa blocket med en hög manlig dominans av väljare enligt den statistik som utvärderas av SOM institutet med statsvetare/forskare Sören Holmberg skräder inte orden om hur partitaktiskt detta val blev. När man nu ser hur Annie Lööf blivit hatad och retoriken med hat till kvinnor som står upp i debatten mot den höger konservativa strömningen som sker mycket på grund av SD frammarsch med dess testosteron tyngda skara av anhängare och sympatisörer. 

Vi ser att kvinnors kamp för skola, utbildning och lika lön i världen motarbetas. Konservatismen ser man konservera till viss del kvinnosynen till hemmet, aborträtten, bistånd, våld i när relationer och rätten till lika sjukvård mm i världen. Och vad skulle då skilja Sverige från dessa strömningar det är liksom naturlagen för konservatism. Så kvinnor ta makten och kärleks strejka som i komedin Lysistrate för att får era frågor hörda. Skämt å sido, men varför blev inte sjukvård, miljö, bistånd och utbildning frågorna inte viktiga i debatten där många kvinnor jobba och ser stora brister. Kanske är det som vanligt männen som tog ordet och armbågarna för att komma först till brunnen för att släcka törsten. 

Jörgen Skärin
Miljöpartiet i Värnamo 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Kvinnofrågor blev nedprioriterade

Jag har aldrig sett MP, framför allt MP i Värnamo, att driva kvinnofrågor. Varför dessa klagomål nu? Om det nu är så att Jörgen har rätt så borde Jörgen ha drivit på den frågan under valrörelsen, inte efter.

Jag är kvinna och är det något som påverkar mig och mitt val så är det kriminaliteten. Att se anhöriga utsättas för brott som aldrig ens utreds, se barn som trakasseras, unga som hotas och rånas, äldre som inte är trygga i sina hem och att ideligen få påhälsning i garage och uthus påverkar väl mig minst lika mycket som om jag vore man? Jag tankar även en bil och betalar elräkningar.

Ja, frågan om kriminaliteten har kommit före, för har vi inte ett samhälle som fungerar med trygga medborgare så har vi ingenting. Och det brådskar, eftersom brottsligheten eskalerar!

Du nämner själv sjukvård, miljö, bistånd och utbildning. Samtliga områden är utsatta för fusk och bedrägeri, så kallat välfärdsbrott. Ska vi då inte gå till botten med kriminaliteten så att pengar och resurser ska gå till det de av skattebetalarna betalats in för? Vi är tvärtom tvungna att göra det!

Jag tror inte att denna uppfattning gör mig mer manlig.

Ge upp Skärin
Njut av pensionslivet
Tyvärr är slaget förlorat för din och partiets del
Väljaren

Åh, så skönt att vi slipper Mp i fullmäktige! Nu skyller man på att det var bristen på kvinnofrågor som avgjorde valet. Nog är kriminaliteten, energin och bränslepriser lika viktig för både män och kvinnor.

Kommentarsfunktionen är stängd