Nyheter

Kritik mot Medborgarförvaltningen från Arbetsmiljöverket

Nyheter Medborgarförvaltningens lokaler i Värnamo är under all kritik. Eller,  för att vara exakt, lokalerna får kritik från Arbetsmiljöverket.

Trångboddhet och dålig säkerhet är två av punkter som Arbetsmiljöverket påtalat att Medborgarnämnden måste åtgärda hos Medborgarförvaltningen.

Problemen har va rit kända sedan länge. Bland annat har det varit problem med säkerheten.Ett annat lika stort problem är att Medborgarförvaltningen vuxit ur lokalerna. Trångboddheten är ett problem som nämnden känt till sedan länge.

På senare tid har en del åtgärder gjorts, bland annat när det gäller säkerheten.
Vilka åtgärder som gjorts och andra åtgärder som planeras för att råda bot på problemen ska nu Medborgarnämnden redovisa till Arbetsmiljöverket. Senast den första december ska förvaltningen lämnat in en skriftlig redovisning till Arbetsmiljöverket.

Medborgarförvaltningens chef, Heidi Skov Ragnar berättar att problemen varit kända sedan tidigare och att man arbetat med problematiken under flera år.
– När det gäller säkerheten så har vi gjort vissa förändringar entrén till Medborgarförvaltningen.
– Bland annat så har ett så kallat ”spontanrum” fått en bättre låsanordning.
– Luckan i receptionen har ändrats så att den numera stängs uppifrån och ner.

Heidi Skov Ragnar berättar också att man nu gör en översyn för att hindra så kallad överhörning. Det vill säga att man ska ljudisolera bättre i vissa rum.
– När det gäller trångboddheten så tittar vi på olika lösningar.
– Bland annat för vi en dialog med hyresvärden för att se om vi kan få disponera mer utrymme.
– Sedan tittar vi också på om det är möjligt att hyra in os i andra kommunala lokaler, säger Heidi Skov Ragnar.

Taggar

Dela