Nyheter

Krispaket värt 52 miljoner till kommunen

Nyheter Finansdepartementet har idag beslutat fördelningen av de 22,486 miljarder kronor som tillfaller kommuner och regioner under året

– För oss i Värnamo, och för alla kommuner och regioner är förstärkningen naturligtvis mycket välkommen. När företagen går på knäna och människor riskerar att bli arbetslösa växer krisen till alla delar av samhället, och vi behöver jobba på flera fronter. Först och främst måste vi se till människors hälsa, men också till andra samhällsfunktioner, säger Hans-Göran Johansson (C) kommunstyrelseordförande i Värnamo.

Dessutom höjs de generella statsbidragen till kommuner och regioner permanent med 12,5 miljarder per år.

– Det behövs verkligen. Det ger oss möjlighet att långsiktigt möta de behov som finns här i Värnamo. Att sedan tillskotten är generella statsbidrag gör att pengarna kan läggas där de som bäst behövs. För planeringen framåt är det avgörande. Det ger kommunen arbetsro, säger Hans-Göran Johansson (C).

Via regeringskansliets pressinformation kan vi utläsa att det i Värnamo kommun bor 0,34% av landets befolkning och att ytterligare 35 miljoner ska tillfalla Värnamo kommun, beräknats av kronor per invånare.

Den 20 januari beslutades strax över 11 miljoner till kommunen och tidigare tillskott till följd av riksdagens beslut på 5,8 miljoner och idag 35 miljoner kronor ytterligare. Den totala summan blir 52 738 464 kronor.

Taggar

1 reaktion på Krispaket värt 52 miljoner till kommunen

Ett välkommet tillskott för att rädda gummifabriken från kollaps.

Kommentarsfunktionen är stängd