Nyheter

Kraftig prisuppgång på bostadsrätter

Nyheter Oförändrade villapriser och kraftigt stigande priser på bostadsrätter. Så sammanfattar Newsworthy  den senaste mäklarstatistiken.

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 9 procent. Bild: Pressbild

Sammanlagt såldes 38 villor i Värnamo kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 48 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 488 villor för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Medan priserna stod stilla i Värnamo så steg priserna i hela länet med fyra procent. Störst var ökningen i Gislaved, där priserna steg med 19 procent. 

Priserna på bostadsrätter går kännbart uppåt

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med nio procent.

Sammanlagt såldes 37 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan maj och juli till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 36 affärer vid den här tiden på året.

Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på en procent.

I hela Jönköpings län såldes 429 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Två sålda fritidshus

Mellan maj och juli gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 29 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Taggar

Dela