Nyheter

Kraftig ökning av butiksstölder

Nyheter Under den första delen av 2021 nästan fördubblades antalet anmälningar av ringa stöld i Värnamo tätort jämfört med samma period förra året. Enligt polisen beror det sannolikt på att fler stölder utförs men också att fler anmäls.

Under den första delen av 2021 nästan fördubblades antalet anmälningar av ringa stöld i Värnamo tätort jämfört med samma period förra året. Pressbild

Under januari till och med april i år polisanmäldes 63 ärenden av ringa stöld i Värnamo. 2020 var siffran under samma månader 35. Enligt Johan Borg, operativ samordnare på polisen i Värnamo, beror ökningen främst på att fler stölder anmäls.

– Det här är ett brott med väldigt stort mörkertal. Jag tror att man nu har börjat upptäcka och anmäla fler ringa stölder helt enkelt.

Stölderna har skett på flera olika platser i centrala Värnamo och polisen har nu ökat närvaron vid de mest utsatta butiksområdena, däribland köpcentrat Kärnan.

– Vi har ett bra samarbete med Värnamo näringsliv och vi uppmanar verkligen butiker att kämpa på och göra anmälningar.

Men kan ni göra mer?

– Vi måste titta på det här och analysera vilka som vi har som misstänkta och om vi kan se en ökning i någon kategori. Det vet vi inte i dag.

Källa: SVT Jönköping

Taggar

2 reaktioner på Kraftig ökning av butiksstölder

De unga skapar den värld de vill leva i och som de vill lämna över till sina barn: skjutningar, bilbränder stölder, hot och utpressning.
Skönt man gjort sitt snart och fick leva större delen av livet i en trevligare värld.

Är ganska trött på det här att ”det är för att anmälningsbenägenheten har ökat”. Jag tror att det är tvärtom, det finns en hopplöshet inför stölderna som gör att man drar sig för att anmäla i relation till mängden upptäckta stölder.

Dessutom är tjuvarna mer hotfulla idag, filmar de anställda och fotar deras namnbrickor och går till verbala attacker. Även ungarna är mer förslagna och respektlösa när de åker fast. Snatteri slutar med olaga hot, som läggs ner omedelbart och buset lär sig att de ”äger”.

Det blir hopplöst att uppmanas att ”kämpa på” under de här förhållandena.

Kommentarsfunktionen är stängd