Nyheter

Körde full och krockade – åtalas

Nyheter En man ställs inför rätta i Jönköping tingsrätt för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada efter att ha orsakat en trafikolycka under alkoholpåverkan. Händelsen inträffade i november 2022 i Forsheda.

Mannen i 35-årsåldern står åtalad för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada. Hösten 2022 greps han efter att ha kört bil med en alkoholkoncentration i utandningsluften på 0,12 milligram per liter. Han ska vid detta tillfälle ha orsakat en olycka på Fänestadsvägen i Forsheda.

Enligt stämningsansökan ska mannen inte ha stannat vid stopplikt och krockade då med en annan bil, vilket resulterade i att föraren av den andra bilen ådrog sig tinnitus, smärta och ömhet i nacken och ryggen.

Mannen erkänner att han kört under alkoholpåverkan och varit inblandad i olyckan, men förnekar brott. Åklagaren yrkar på skadestånd på 8 000 kronor för sveda och värk till en av de inblandade.

Förundersökningsprotokoll, foton från olycksplatsen, och analysresultat kommer att presenteras som bevis under förhandlingen.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *