Nyheter

”…konstigt att jag skulle flytta till Värnamo…”

Nyheter Utöver enkäterna om att bo i Värnamo kommun genomfördes också tio intervjuer med personer i olika åldrar och som både bor i Värnamo tätort och på landsbygden.

Centrala Värnamo. Arkivbild

En kvinna i 40 årsåldern svarade så här varför hon flyttade till Värnamo kommun:
– Jag har alltid hört att i dessa trakter finns det gott om möjligheter till arbeten. Många av mina vänner och bekanta tyckte att det var konstigt att jag skulle flytta till Värnamo kommun eftersom jag inte har någon direkt koppling till platsen. För mig var det en möjlighet att få ett nytt arbete, ändra livsmiljö och uppleva nya saker.

Ett pensionärspar svarade så här kring hur de upplever sin nya hemkommun;
– Vi upplever Värnamo kommun som en trevlig kommun där det finns mycket att göra och se. Vi uppskattar att det finns en bra variation av saker som både kan locka yngre och äldre och att det finns ett rikt föreningsliv som hittar på mycket aktiviteter för människor i vår ålder.

Nu sammanställs en rapport som kommer att vara klar i början av det nya året och sedan ska kommunen ta tillvara studiens resultat och förbereda sig så gott för att välkomna fler inflyttare under 2018.
Eftersom projektet är finansierat av Leader Linné Småland och unikt ur det lokala perspektivet är kommunens förhoppning att fler landsbygdskommuner ska ha nytta av projektets metod och rapport för att själva kunna göra liknande studier.

Taggar

Dela