Nyheter

Kommunstyrelsen försiktigt positiv till anstalt

Nyheter Värnamo kommun kan få en injektion på arbetsmarknaden. Det står klart efter kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Värnamo kommun kan få en injektion på arbetsmarknaden. Det står klart efter kommunstyrelsens senaste sammanträde. Arkivbild

Under kommunstyrelsens sammanträde informerades om Kriminalvårdens planer på en ny anstalt med cirka 400 platser i region Öst, som sträcker sig från Jönköpings- till Norrköpingsområdet. Kommundirektör Ulf Svensson och kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) representerade Värnamo kommun på ett dialogmöte med myndigheten om projektet. De informerade kommunstyrelsen om mötet.

– Vi berättade i korta drag om hur det fungerar för att stämma av med kommunstyrelsen om hur de känner om det hela. Vi är försiktigt positiva till det hela och kommer att anmäla vårt intresse till Kriminalvården. En sådan etablering skulle innebära lika mycket jobb som interner, mellan 300–500 nya arbetstillfällen, vilket skulle vara en stor injektion på Värnamos arbetsmarknad, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kommunstyrelsen försiktigt positiv till anstalt

Som ursprungligen kommande från Tidaholm kan jag meddela att ovan nämnda aldrig varit på tapeten. En stabil arbetsgivare som, tyvärr, definitivt har framtiden för sig. Hugg på detta om det blir möjligt.

Givetvis- lägg anstalten ute i tassamarkerna utåt Rydaholm eller rent av i centrum, där de kan öka på sitt valdeltagande och hålla dem som hand i handsken- tryggt för oss övriga eller mera otryggt.
Så som det bäddas, så fås det inbringas.
Man får flytta innan alla dumheter kommer till kommunen.

Men också ett antal oönskade personer med anknytning till dem som sitter i fängelset…

Klart ni ska nappa på detta, många arbeten och nytt folk som flyttar hit för jobb och bostad, de tar med sig sina familjer hit och nya skattepengar i kistan.

Kommentarsfunktionen är stängd