Nyheter

Kommunstyrelsen diskuterar arenaförslag

Nyheter Tekniska utskottet har sagt sitt i arenafrågan. I dag är det kommunstyrelsens tur.

I dag diskuterar kommunstyrelsens tekniska utskottets förslag att bygga en ny fotbollsarena på Ljusseveka.

Vi berättade under föregående vecka om det inledande steget mot en ny fotbollsarena i Värnamo kommun.

Under gårdagens framflyttade möte i tekniska utskottet diskuterades frågan.

Utskottet beslutade att föreslå kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige besluta att investera 210 miljoner kronor i en ny fotbollsarena under förutsättning att Värnamo kommun ska bygga och äga arenan, att arenan byggs på Ljusseveka under förutsättning att processen med geoteknik och detaljplan möjliggör lokaliseringen samt bygget av en ny infartsled från Ljussevekaleden för 8 miljoner kronor och en ny omklädningsbyggnad för övriga fotbollsplaner vid Ljusseveka för 6 miljoner kronor. 

– I beslutsförslaget som formuleras till kommunfullmäktige i februari lämnar vi ägarfrågan öppen, utifall att det är någon intressent utifrån som är intresserad av att bygga, säger tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M). 

– Vi närmar oss ett skarpt läge, men än är det inga stängda dörrar gällande arenabygget. Är det någon utifrån som är intresserad av att bygga arenan så är det nu man ska höra av sig, först till IFK men sedan till oss, säger tekniska utskottets andre vice ordförande Azra Muranovic (S).

I dag är det kommunstyrelsens tur att behandla frågan.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Kommunstyrelsen diskuterar arenaförslag

Klart vi ska ha både arena och viadukt. Var 14:e dag är det allsvensk match. Kanske någon gång var 7:e dag. Tror ni står ut med lite hejarop under två timmar då.

Ja, får hoppas att de hugger ner skogen så den syns, vore bättre i Nöbbele på det viset.

Ge sjutton i skogen, vi som bor här kommer även med den att kunna urskilja individuella röster från gaphalsarna på matcherna och från buset som kommer att hålla till på parkeringen all övrig tid redan som det är, då det redan i dag är väldigt lyhört och arenan sannolikt kommer placeras så att allt ljud från skrikande supporters och basdunkande bilar/traktorer kommer att riktas mot oss. Några ljudvallar eller anpassningar för att förhindra att området kring arenan påverkas negativt lär ju inte ske då inte ett ord om hur området runt arenan kommer påverkas eller vad som kan göras för att mitigera detta har nämnts i dokumenten/protokollen hitintills.

/Vuvuzela

Snart blir det bilfritt i värnamo.
Varför måste man lägga ut pengar som går upp i rök?
Satsa i stället på ungdomen bygg i stället en ny arena med allt

Ja Roggan du verkar leva i en annat värld: bilar kommer att rulla i Värnamo många år framöver. Satsa måste man med nya viadukten så att vi gamla och ungdomar kan komma till arenan.

Kommentarsfunktionen är stängd