Nyheter

Kommuninvånaren: Skapa fler mötesplatser för tonåringar

Nyheter – Tonåringar brukar bara vara ute, på privatfest eller på McDonalds, menar en kommuninvånare som föreslår fler knutpunkter för tonåringar i kommunen.

– Tonåringar brukar bara vara ute, på privatfest eller på McDonalds, menar en kommuninvånare som föreslår fler knutpunkter för tonåringar i kommunen. Pressbild

En kommuninvånare vill förbättra kommunens tonåringars levnadssituation och har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen. Förslagsmakaren föreslår att Värnamo kommun skapar fler mötesplatser för kommunens ungdomar.

Läs kommunmedborgarens förslag i något redigerat skick nedan:

”Värnamo kommun behöver fler platser för tonåringar att umgås på. Tonåringar brukar bara vara ute, på privatfest eller på McDonalds”.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 21 april. I skrivande stund har 18 personer röstat ja till förslaget.

Vad tycker du om initiativet?

Kommentera gärna!

Taggar

Dela


3 reaktioner på Kommuninvånaren: Skapa fler mötesplatser för tonåringar

Ja, fler fritidsgårdar. Gärna med mycket aktiviteter, träningsrum, plats för LAN, kulturverksamhet med mera

Minns på 90-talet när stan hade flera fritidsgårdar.
Hängde ofta i den på Doktorsgatan. Fanns alltid något kul att göra på hemmaplan. Allt från lådbilsrally till bandytuneringar. Upplevde aldrig några bråk och stök.

Dock när Navet öppnades och man var tvungen att ta sig ner på stan. Upplevde bråk och stök i och utanför varje gång. Slutade med att man inte vågade sig pga av allt bråk. Istället blev det att man bara hängde runt ute och hittade på dumheter.

Öppna upp ett par fritidsgårdar igen.

Det fanns fem fritids i stan förr. Nu finns det ett och kriminella gäng förpestar lokalen. Det har varit våra högerstyren i kommunen som skapat denna situation. Inte konstigt att det ser ut som det gör när det enda kommunen gör är att lägga ner allt som inte har med Gummifabriken att göra. Allt som inte är Gummifabriken ska läggas ner. Nedskärningar efter nedskärningar, livskvalité är garanterad för alla som är 40 plus och har det bra i livet. Alla andra får skylla sig själva, enligt den rådande politiken.

Kommentarsfunktionen är stängd